Home Diverse, Nou Cum eliminăm alimentul blocat în gât
DiverseNou

Cum eliminăm alimentul blocat în gât

aliment ramas pe gat
Atunci când consumăm alimente există posibilitatea ca unele să nu alunece pe gât și să rămână blocate. Cel mai adesea se întâmplă datorită alimentelor tari sau crocante, precum chips-uri sau bomboane. Există anumite moduri ușoare cu care puteți elimina alimentul rămas în gât. În cazul în care nu puteți respira, ar trebui să încercați manevra Heimlich sau să mergeți de urgență la doctor. Încercați una dintre metodele de mai jos pentru a elimina produsele alimentare blocate în gât care provoacă disconfort.

Majoritatea alimentelor se dizolvă în timp cu ajutorul salivei. Dacă acest lucru nu funcționează, încercați să beți un pic de apă. Apa ajută la eliminarea alimentului rămas pe gât. De asemenea, puteți bea o ceașcă de apă sau ceai fierbinte pentru a ajuta la dizolvarea alimentului.

În cazul în care alimentul a rămas în gât, trebui să faceți gargară cu apă sărată caldă. Totuși, aveți grijă, dacă aveți stomacul plin gargara vă poate provoca vărsături.

O altă metodă de a elimina produsele alimentare rămase în gât este să încercați să mâncați ceva moale. De exemplu, o bucată de pâine. Mestecați ușor pentru a se umezi cu salivă și apoi înghiți rapid. Pâinea va forța alimentul blocat în gât pentru a se duce în jos.

Un alt truc pe care puteți încerca sa-l eliminați este să tușiți controlat. Tusea va elimina bucata de alimente rămasă pe gât. Cu toate acestea, fiți atenți atunci când tușiți, s-ar putea să inhalați bucata de mâncare și o să va înecați cu ea.

Comentarii pe Facebook
4.2/5 - (5 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!