Home Sănătate Cum se tratează dermatita cu remedii naturiste?
Sănătate

Cum se tratează dermatita cu remedii naturiste?

Urmareste-ne pe Google News

trateaza dermatita
Dermatita este o boală de piele care cauzează inflamarea straturilor superficiale ale pielii, dând naștere la apariția de eroziuni, eczeme, mâncărimi și uscăciuni ale pielii. Există diferite tipuri de dermatita, iar fiecare tip necesită un tratament adecvat, deci trebuie să mergi la medicul de familie pentru un consult. Pentru a reduce simptomele și pentru a elimina neplăcerile cauzate de dermatită, există anumite produse care ajută la eliminarea dermatitei în mod natural.

1. Nalbă pentru dermatită

Nalba este o plantă foarte utilă împotriva acestei boli, reduce simptomele și tratează erupțiile cutanate, rănile, coșurile, etc. Prin urmare, poți cumpăra frunze uscate de culoare mov, apoi le fierbi într-o jumătate de litru de apă. Aplică o compresă rece pe piele afectată timp de aprox. 15 la 20 de minute. Încercă acest remediu excelent acasă pentru a trata dermatita.
malva ceai

2. Cimbru pentru dermatită

Cimbrul are proprietăți antiseptice ce previne infecția și ajută la eliminarea tuturor tipurilor de afecțiuni ale pielii, inclusiv dermatita. Cimbrul fiert este un bun remediu împotriva dermatitei. Fierbe un pumn de cimbru într-un litru de apă și atunci când este gata aplică pe piele afectată. Astfel, mâncărimea nu va mai fi atât de intensă și treptat te vei putea relaxa.

3. Ovăz pentru dermatită

Ovăzul este folosit ca ingredient natural pentru săpunuri, șampoane, loțiuni de corp, datorită nutriției extreme pe care i-o oferă pielii. De asemenea, este un remediu în tratamentul eczemelor, el ameliorează senzația de mâncărime și reduce rigiditatea pielii.
Pentru dermatită se fierbe jumătate de cană de ovăz într-un litru de apă, apoi se așteaptă sa se răcească. În lichidul rezultat înmoaie o compresa și aplică pe leziuni sau pe răni. O altă opțiune este să faci o baie în fulgi de ovăz, adaugă o ceașcă de fulgi de ovăz în apa caldă din cadă și voila!

4. Aloe vera pentru dermatită

Aloe vera este un bun remediu acasă pentru a trata dermatita. Favorizează regenerarea și hidratarea pielii datorită substanțelor antiseptice și anti-inflamatoare pe care le conține. Aloe ajută la calmarea mâncărimilor și a senzațiilor de arsură din zonele afectate. Astfel, aplică gelul de aloe direct pe piele.

5. Uleiul de lavandă pentru dermatită

Uleiul de lavandă este unul dintre cele mai eficiente remedii, datorită proprietăților sale anti-inflamatorii și dermatologice. Amestecă un pic de ulei vegetal cu câteva picături de ulei de lavandă, încălzește amestecul și atunci când este cald aplică în zonele cu probleme.

Pe lângă aceste remedii bune împotriva dermatitei, este important să eviți situațiile stresante, să hidratezi bine pielea pentru a reduce mâncărimile, să folosești un săpun delicat de duș, și să folosești țoale moi din bumbac. Toate aceste măsuri preventive ajuta la calmare și la recuperare rapidă.

Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!