Home Sănătate, Nou Cum faci diferența între lindini și mătreață?
NouSănătate

Cum faci diferența între lindini și mătreață?

Lindină / lindini sau mătreață: care este diferenția dintre ele? Întrebarea apare mai ales atunci când vedem că mătreața apare pe părul copiilor dvs., deoarece aceștia sunt cei mai expuși riscului de a fi infestați de păduchi. Poate fi dificil de distins, însă cu toate acestea există câteva diferențe vizibile care vă pot ajuta să le identificați. În continuare, vă vom spune ce trebuie să faceți pentru a putea ști dacă are lindini sau e doar mătreață.

Ce este lindina? 

Atunci când părul copilului dvs. este infestat cu păduchi, cu siguranță își vor depune ouăle acolo, care se numesc lindini. Un păduche de sex feminin poate depune până la opt lindini pe zi într-un interval de zece zile, cel mai adesea în spatele urechilor sau în zona cefei, unde părul tău este cel mai cald și mai umed. O lindină măsoară mai puțin de un milimetru și are o culoare albă până la galbenă.

Ce este mătreața?

Mătreața este o formă obișnuită de afecțiune cutanată, cunoscută și sub denumirea de dermatită seboreică. Se crede că mătreața este cauzată de producția continuă de sebum pe scalp, care se usucă și se transformă în fulgi. Deși poate lua diferite forme, mătreața arată de obicei asemănătoare cu fulgii sau solzi groși (de culoare albă sau gălbuie) și poate apărea pe pielea roșie, care este însoțită de mâncărime.

Cum să diferențiem lindina de mătreață?

În primul rând, trebuie să știți că nu există nicio legătură între prezența mătreței pe păr și apariția lindinilor sau a păduchilor.

Foarte des oamenii care caută vizual păduchi în capul cuiva, întrebându-se dacă micile „particule albe” pe care le văd sunt doar mătreață sau ouă chiar de păduchi.

Pentru a face diferența dintre mătreață și lindini, Iată care sunt caracteristicile principale ale acestora:

  • Fulgii de mătreață vor aluneca ușor pe păr.
  • Lindini sunt lipiți de păr și chiar morți, nu cad singuri.
  • Mătreața poate căpăta o nuanță mai blondă și poate avea o mare varietate de forme și dimensiuni.
  • Lindini au o formă alungită ca de lacrimă
  • Mătreața se găsește pe scalp și pe păr.
  • Lindini se găsesc doar pe păr.
  • Mătreața poate fi eliminată de pe păr printr-un spălat simplu.
  • Lindini persistă și după mai multe spălări.

Trebuie remarcat faptul că nici mătreața și nici lindini nu prezintă riscuri grave pentru sănătate. Mătreața poate fi tratată cu ușurință cu un șampon medical. În cazul lindinilor, este adesea esențial să folosiți un pieptene de păduchi, care elimină efectiv păduchii și ouăle acestora.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!