Home Relații, Sănătate De ce devin femeile infertile?
RelațiiSănătate

De ce devin femeile infertile?

Urmareste-ne pe Google News

Numeroasele studii ale Asociației pentru Reproducere Umană din România au arătat că comportamentul reproductiv a suferit transformări importante, iar fertilitatea scade într-un ritm accelerat, situându-se sistematic sub nivelul de înlocuire a generaţiilor (de circa 2,1 născuţi-vii la o femeie). Conform acestora, în România, cei mai mulţi dintre cei care nu pot obţine o sarcină merg la medicul ginecolog în încercarea de rezolvare a problemei de infertilitate (91%) şi doar o parte la medicul specialist în infertilitate (38%).

În general, a existat o scădere a fertilității femeilor în România încă din anii 1980. Anual, populaţia ţării a scăzut cu echivalentul a două oraşe. În acest ritm, vom fi mai puţini cu aproape 4 milioane până în 2050.

Dar, care este adevărata cauză pentru care femeile devin infertile?

Cele mai frecvente cauze ale infertilității o reprezintă inflamațiile tractului reproductiv al femeilor tinere. Aceasta este o problemă gravă, care în principal este cauzată de purtarea mult prea strânse a lenjeriei intime, dar a tampoanelor și absorbantelor. S-a dovedit că principalul motiv sunt absorbantele, cele presate și albite cu clor. Pentru a vă convinge de acest aspect, vă propunem să faceți următorul test, și anume:

Puneți un tampon într-un recipient cu apă caldă la temperatura de 40°C, apoi amestecați din când în când, timp de 15 -25 minute. Apa va deveni lăptoasă, ceea ce dovedește prezența artificială a acestui aditiv. Desigur, clorul sapă în labii și afectează mucoasa vaginului. În zona intimă este întotdeauna cald, umed și, în plus, apare frecarea în timpul mersului pe jos, iar în aceste condiții tampoanele deschid porțile pentru bacterii și viruși.

“Când folosiți bumbac sau tifon în scopul igienei personale sau pentru a trata rănile, utilizați de fapt produse care sunt contaminate cu agenți cancerigeni” – Dr. Vazquez Medardo Avil, medic pediatru din Argentina.

Și mai mult decât atât, o greșeală frecventă pe care o fac oamenii, este aceea că folosesc pansamente de bumbac pentru oprirea sângerării rănilor. De asemenea, în timpul menstruației, majoritatea femeilor folosesc bumbacul (vata), aproape sau chiar pe mucoasa genitală. Prin această practică, nu știu că introduc automat produse cancerigene în corp. Cei drept, aproape tot bumbacul de pe piață este transgenic și tratat cu erbicid, adică în principal glifosat, care este declarat cancerigen de Agenția Internaţională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC).

Universitatea din La Plata din Argentina a realizat un studiu privind conținutul de glifosat în bumbacul modificat genetic. În urma acestui studiu a scos la iveală că 95% din bumbacul de pe piață este modificat genetic. Doar în SUA suprafața cultivată cu bumbac OMG a crescut de la 10% în 2001 la 91% în 2014. Argentina sau Brazilia sunt “inundate de produse OMG-uri”. În 2018, la nivel mondial s-a vândut glifosat Roundup în valoare de 8,8 miliarde de dolari pentru a fi folosit în agricultură.

De asemenea, toate unguentele, tampoanele, produsele cosmetice pentru femei, vata, șervețele pentru copii, sunt din păcate realizate din bumbac OMG. Sa dovedit că până la 85% din acest bumbac conține glifosat. Mai mult, în 62% din astfel de probe de bumbac s-au găsit metaboliți ai acestui compus, adică acid aminometilfosforic.

Cercetările științifice au arătat că acest erbicid intră liber în sângele femeilor însărcinate. Testele de laborator au detectat acest lucru la 93% dintre femeile însărcinate și la 80% în sângele din cordonul ombilical. Sa constatat, de asemenea, că Roundup poate provoca tulburări hormonale, tulburări de dezvoltare fetale, este neurotoxic, poate dauna ADN-ului uman și chiar poate provoca cancer.

 

5/5 - (1 vote)
Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!