Glazura este termenul utilizat pentru un strat subțire și transparent de vopsea, în special în vopsele pe bază de ulei și acrilice. Dar, cum se poate prepara această glazură pentru pictură în casă? Haideți să vedem
Ce este și care este rolul glazurii?
Glazura, vitrarea, laviul sau glasiul – (transparentă ca un geam) – este o tehnică de pictură realizată prin aplicarea de straturi transparente de culoare peste un altul (pe un fond opac) în scopul de a usca, construi adâncime prin interacțiunea optică subtilă de culori stratificate și a modifica culorile într-o pictură cu vopsele acrilice.
În pictura cu acuarelă, o glazură este adesea numită spălare. Un glazus realizat cu un pigment opac se numește velatura. Glasiul a fost o specialitate a pictorilor flamanzi din secolul 15. Cu aceasta tehnica, aceștia puteau reproduce scene din viata de zi cu zi, subiectul principal la acel moment, și putea atinge precizia extremă, de un realism care îți „taie respirația”.
Rolul amestecării vopselei cu glazură, este de a face vopseaua mai translucidă și mai fluidă, ceea ce îi întârzie timpul de uscare și îi permite să fie mai ușor de utilizat.
Principalul său avantaj este că, oferind mai mult timp înainte de uscare, ca rezultat, permite realizarea unui număr mai mare de detalii în pictură.
Rețeta de glazură de casă
Veți avea nevoie de:
- Lac cu efect cristal
- Sicativ de Cobalt
- Ulei de in
Mod de preparare:
Într-un borcan de sticlă, adăugați lac cristal, ulei de in și sicativ de cobalt în părți egale. În continuare, strângeți dopul foarte bine și agitați-o (nu foarte tare) pentru a amesteca cele trei ingrediente.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.