Problema părului fragil, a mătreței și a vârfurilor despicate se confruntă mai mult de jumătate din toate femeile de pe pământ. Cu toate acestea, kerosenul cosmetic este cunoscut de mulți ani ca fiind una dintre cele mai eficiente remedii împotriva acestor probleme ale părului. Din păcate însă, au apărut multe mituri false cu privire la acest produs. Într-adevăr, utilizarea greșită în casă a descurajat foarte multe persoane care ar fi putut beneficia de toate beneficiile aduse de kerosen. De aceea, în acest articol vom vedea cum se face corect o mască de păr cu kerosen.
Ce este kerosenul și care sunt beneficiile sale?
Kerosenul cosmetic, cunoscut și sub numele de ulei de parafină, este o substanță chimică creată în timpul distilării țițeiului. Această parafină are așadar o consistență lichidă și poate fi utilizată într-o varietate de domenii, inclusiv în industria cosmetică. Datorită proprietăților sale speciale, kerosenul este bun, deoarece este potrivit pentru toate tipurile de păr, are efect de întărire, refacere și de îmbunătățirea a circulației sângelui, dă strălucire părului, îngroașă structura și închide cuticula, îl face mai elastic și mai mătăsos. Deoarece nu pătrunde în epidermă sau păr, după aplicare formează un strat pe suprafața părului, asemănător cu siliconul. Acesta la rândul său are o multitudine de beneficii, printre care: împiedică evaporarea apei de la suprafață, protejează împotriva toxinelor care pot pătrunde în fire, protejează de îngheț, vânt puternic și de soare.
În plus, produsul are și proprietăți antistatice, previne electrizarea părului. Este bun pentru persoanele cu părul vopsit, deoarece întărește și hrănește firele de la rădăcină. Proprietarii de păr gras ar trebui să o aplice în cantități mici doar pe vârfuri pentru a preveni ruperea părului.
Uleiul de kerosen pur nu are un conținut nutrițional, dar în amestec cu un ulei de ricin, cu un ulei de măsline, cu un extract de păpădie sau cu un extract de ridiche neagră, nu numai că regenerează, ci și stimulează creșterea părului, întărește, restabilește și combate mătreața. Acest produs, amestecat cu drojdie sau vitaminele A și E, favorizează și creșterea părului.
Efectele benefice ale kerosenului asupra părului sunt următoarele:
- conferă strălucire;
- combate căderea;
- conferă hidratare;
- conferă flexibilitate;
- conferă rezistență la rupere;
- conferă ușurință în pieptănare și coafare;
- descurcă cu ușurință;
- ajută la combaterea mătreței;
- protejează împotriva efectelor nocive ale factorilor externi;
- oprește despicare vârfurilor.
Cum faci o mască de păr cu kerosen?
Masca de păr cu kerosen este ideală pentru îngrijire dacă o preparăm și o folosim într-un corespunzător. În caz contrar, putem usca și degrada firele de păr. Prin urmare, înainte de a folosi kerosenul, vom urma o rețetă veche care a fost folosită de mai multe generații.
Ingrediente:
- 1 jumătate de lingură de kerosen cosmetic;
- 2 gălbenușuri de ouă;
- 1 linguriță de ulei de măsline;
- 1 linguriță de suc de lămâie;
- 1 linguriță de extract de ridiche neagră;
- 1 linguriță de ulei de ricin.
Mode de preparare:
Gălbenușurile de ou se pun într-un bol și se amestecă cu uleiul de măsline, sucul de lămâie, kerosenul (achiziționat dintr-un magazin cu produse cosmetice), extractul de ridiche neagră și cu uleiul de ricin, până se obține un mix omogen și cremos.
Mod de utilizare:
- Masca cu kerosen se aplică pe părul uscat, de la rădăcini spre vârfuri, întinzând cât mai uniform amestecul. Se folosește un pieptăn pentru a întinde mixul pe toata suprafața părului.
- După aplicare, se pune o cască de duș și se lasă să acționeze timp de 15-20 de minute.
- La final, se spălă părul cu un șampon.
Notă* Pentru ca kerosenul cosmetic să dea cele mai bune rezultate și să nu provoace părului iritații sau uscăciune, este foarte important să fie folosit cu moderație. În acest caz, masca pe bază de kerosen poate fi aplicată de până la 2 ori pe săptămână.