Fulgii de cartofi sunt perfecți pentru a face un piure de cartofi care poate fi foarte bine acompaniat de șuncă, cârnați sau friptură. În plus, este o mâncare excelentă pentru cei care au puțin timp la dispoziție, dar își doresc totuși gustul autentic al cartofilor. Acesta este motivul pentru care, în acest articol, vă vom explicăm pas cu pas cum să faceți piure din fulgi de cartofi. Cu rețeta noastră de mai jos, veți putea profita la maximum de acest ingredient practic și gustos.
Cuprins
Rețetă de piure din fulgii de cartofi
Piureul instant din fulgii de cartofi este incredibil de ușor și rapid de preparat. Aceasta este într-adevăr o rețetă delicioasă cu care vă puteți hrăni foarte bine întreaga familie.
- Fel de mâncare: piure/garnituri
- Scop: pentru prânz/pentru o gustare de după-amiază
- Timp de pregătire și preparare: mai puțin de 15 minute
- Dificultate: redusă
Ingrediente pentru 4 porții:
- 1 pachet de piure de cartofi la pungă (230 g. de fulgi)
- 400 ml apă
- 400 ml lapte
- sare
- 20 g. de unt sau margarină (opțional)
Preparare, pas cu pas:
1. Încălziți apa într-o cratiță împreună cu laptele și un praf de sare. Puteți face piureul doar cu lapte sau dacă preferați, pur și simplu, îl puteți înlocui cu smântână lichidă, dar trebuie să știți încă de pe acum, că va avea mult mai multe calorii. Dacă cumpărați fulgi de cartofi care au în compoziție lapte, va trebui să adăugați doar apă.
2. Când apa și laptele au ajuns la punctul de fierbere, luați cratița de pe foc și turnați puțin cate puțin din fulgii de cartofi, amestecând continuu să nu se formeze cocoloașe.
3. Apoi, puteți adăuga puțin unt sau margarină și amestecați din nou, ca piureul să devină iarăși omogen, și puneți din nou cratița la foc mic să mai fiarbă câteva secunde.
4. În final, pentru a-i da o notă aparte piureului dvs., adăugați câteva condimente precum: sos de roșii cu ceapă prăjită, pătrunjel, cașcaval sau brânză rasă, ulei de plante aromatice, sau ou crud.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.