Punch-ul este o băutură tipică în ținuturile anglo-saxone care s-a răspândit ulterior în toată lumea (chiar și în România), și poate fi o alternativă excelentă la vinul fiert. La noi se consumă cel mai mult în anotimpul rece, întrucât această băutura se servește de obicei caldă si este perfectă atunci când este reîncălzită. Cu ingrediente pline de farmec, fiecare rețetă de punch este nelipsită la orice petrecere, astfel încât toată lumea se poată bucura de ea. Este atât de distractiv să vezi copii și adulți deopotrivă înnebunind după acest cocktail făcut în casă de Crăciun. Durează doar câteva minute pentru a-l prepara. Iată 2 rețete de punch gustoase!
Cuprins
Ce este punch-ul?
Punch-ul este o gamă largă de băuturi, atât alcoolice, cât și nealcoolice, care conține în general fructe sau suc de fructe. Se presupune că a fost atât de apreciat de-a lungul timpului, încât diverși scriitori și-au inventat chiar și propria rețetă de punch – cu ingrediente precum rom, coniac, lămâie și zahar. De regulă, se poate bea atât cald, cât și rece. Cel mai adesea este disponibil cu alcool, dar se poate sări peste acest pas și prepara o băutură potrivită și pentru oaspeții mai tineri.
Rețetă de punch fără alcool
Aceasta este o băutură care ar trebui servită fierbinte și este o alternativă excelentă la varianta sa cu alcool, care va avea un gust minunat atât pentru copii, cât și pentru bătrâni.
Ingrediente:
- 1,5 L căni suc de afine;
- 1,5 L căni suc de mere neîndulcit;
- 1 lingură cuișoare întregi;
- 2 batoane scorțișoară;
- 750 ml pahare cu apă;
- 2/3 cană zahăr brun;
- 1/4 linguriță sare.
Mod de preparare:
1. Pentru început, se toarnă sucul de mere și afine într-o cratiță mare, apoi se adaugă rând pe rând apă curată, zahar brun, sare de masa și se amestecă.
2. Se adaugă apoi cele două condimente în amestec, respectiv cuișoarele și batoanele de scorțișoară.
3. Se acoperă cratița cu capacul și se fierbe. După terminarea ciclului de gătit, se strecoară sau se aruncă condimentele.
4. Se servește cald sau la temperatura camerei.
Rețetă de punch cu alcool
Această rețetă tradițională de punch cu alcool și fructe, este perfectă pentru orice adunare festivă! Pentru a-o pregăti, este avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 ml de ceai englezesc;
- 300 ml rom;
- 600 ml apă;
- 1 cană de zahăr brun;
- 1 lingură de scorțișoară pudră;
- 1 lingură de nucșoară pudră;
- 10 cuișoare;
- 1/2 lămâie feliată;
- 1 portocală feliată.
Mod de preparare:
1. Într-o cratiță mare, se adaugă apa rece.
2. Se adaugă apoi scorțișoara pudră + nucșoară pudră + cuișoarele în cratița cu apă. Se acoperă oala cu capac și se gătește.
3. Imediat cum fierbe, se adaugă zahărul și feliile de citrice.
4. Apoi, se toarnă ceai englezesc cald (nu fierbinte!) și rom în preparat. Se amestecă din nou.
5. Se servește punch-ul imediat.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.