Chiar sunt este o garnitură simplă, cartofii prăjiți sunt întotdeauna primul lucru de pe masa noastră atunci când servim cina. Dar ce facem atunci când ne săturăm de acești cartofi clasici sau din motive medicale, nu putem consuma cartofi rumeniți la tigaie? Putem încerca o rețetă deosebită: „cartofi prăjiți” de dovleac la cuptor. Pe lângă faptul că nu conțin amidon, deci sunt mai sănătoși, de asemenea sunt și delicioși! Este adevărat că cartofii prăjiți de dovleac nu sunt la fel de crocanți precum cartofii prăjiți, dar sunt o alternativă excelentă la cartofi sau la alte garnituri. Desigur, putem face cartofi prăjiți de dovleac prăjindu-i, la fel cum pregătim cartofi prăjiți, dar cartofii prăjiți de dovleac sunt mult mai sănătoși și se fac mai rapid.
„Cartofi” de dovleac
Rețetă pentru 2-3 porții.
Ingrediente
- 1 dovleac;
- 1 lingură de ulei de măsline;
- 1 linguriță de boia de ardei sau orice alte condimente care ne plac, spre ex: oregano, busuioc, ierburi de Provence, etc.;
- sare.
Mod de preparare:
- Se taie dovleacul în jumătate, se îndepărtează sâmburii și apoi se taie felii mai mici (în acest fel, vom îndepărta coaja mult mai ușor).
- Se curăță de coajă.
- Se taie fâșii, la fel ca cartofii prăjiți tradiționali – pai, french fries sau cartofi bavarezi.
- Într-un castron, se amestecă fâșiile de dovleac cu uleiul de măsline si condimentele (fără sare).
- Se tapetează tava de copt cu hârtie de copt.
- Se așază cartofii prăjiți pe 1-2 tăvi mari, astfel încât să stea cât mai răsfirați și să nu se atingă prea mult între ei, și se coc la 190°C cu funcția de convecție a aerului activată, timp de 25-30 de minute.
- Se servesc imediat, deoarece cartofii prăjiți de dovleac se înmoaie foarte repede. Înainte de servire, se adaugă sare după gust.
Putem servi acești cartofi prăjiți de dovleac copți cu sosul nostru preferat. În general, „cartofii prăjiți” de dovleac, se asortează bine cu ketchupul, sosul de usturoi cu iaurt, dar și cu maioneza sau muștarul.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.