Home Stil de viata Cum faci suc de morcovi?
Stil de viata

Cum faci suc de morcovi?

Sucul de morcov proaspăt stors este un depozit de vitamine și o fabrică de producere a energiei, bunăstării și bunei dispoziții. Din copilărie, ne amintim de sloganul care promovează beneficiile sucului de morcovi. Dar, cum se face această băutură extraordinară și de unde să începem? În cele ce urmează, vom vedea care sunt pașii de urmat pentru prepararea sucului de morcovi.

Proprietățile și beneficiile sucului de morcovi

Pe lângă faptul că este un antioxidant natural, morcovul are mult mai multe beneficii. Este o legumă compusă în principal din apă, motiv pentru care are proprietăți diuretice. Datorită acestei calități, consumul său este foarte recomandat persoanelor care urmează o dietă.

Prezența potasiului și a fosforului în morcovi face ca sucul lor să aibă proprietăți energizante. Potasiul joacă un rol cheie în procesul de contracție musculară, motiv pentru care ajută la prevenirea crampelor. Dacă se ia în considerare faptul că și inima este un mușchi, consumul acesteia este și mai benefic.

Potasiul joacă, de asemenea, un rol important în reglarea stresului și în buna funcționare a rinichilor. Fosforul, la rândul său, contribuie și la reglarea funcțiilor digestive, generând bunăstare în întreg organismul. În plus, acest mineral este esențial pentru ca oasele și dinții să fie în stare bună.

O deficiență de fosfor în organism reduce semnificativ utilitatea calciului în oase. De asemenea, este dovedit că consumul de alimente bogate în fosfor ajută la reducerea simptomelor menopauzei.

Un alt avantaj al includerii morcovilor în alimentație este aceea că previne constipația datorită conținutului ridicat de fibre. Fibrele ajută la curățarea colonului și la menținerea sănătății sistemului digestiv, prevenind formarea tumorilor în intestine.

Ingrediente:

  • 4 morcovi proaspeți mari (se obțin 2 pahare)
  • 1 lămâie

Cum se prepară sucul de morcovi – pașii de urmat:

1. Începeți prin a spăla morcovii. Cu ajutorul unui cuțit sau a unui decojitor de cartofi, îndepărtați primul strat de pe morcovi pentru a îndepărta stratul de murdărie care îi acoperă. Apoi, tăiați-i în bucăți mici.

Morcovii trebuie să fie proaspeți, tari și de o culoare portocalie intensă, astfel încât sa obțineți o băutură delicioasă.

2. Adăugați-i în blender sau robot de bucătărie împreună cu puțină apă, astfel încât să se amestece bine. Adăugați sucul unei lămâi și mixați cel puțin un minut.

3. Turnați amestecul rezultat în pahare și strecurați-l pentru a elimina toate rămășițele de morcovi care pot fi tari și pentru a-i conferi băuturii o consistență fină.

4. În mod normal, această băutură nu are nevoie de zahăr, deoarece morcovul este deja dulce în mod natural, cu toate acestea, dacă după ce gustați credeți că ar trebui îndulcit, adăugați puțin zahăr sau o linguriță de miere.

5. Sucul este gata. În sezonul cald, acest suc poate fi însoțit de puțină gheață, înainte sau după mixare.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!