Home Diverse, Nou Cum faci un insecticid cu acid boric împotriva furnicilor, gândacilor, ploșnițelor, păduchilor și puricilor?
DiverseNou

Cum faci un insecticid cu acid boric împotriva furnicilor, gândacilor, ploșnițelor, păduchilor și puricilor?

Sosirea verii marchează, de asemenea, începutul luptei împotriva insectelor din casă. Pentru a le ține departe, pot fi preparate insecticide din soluții eficiente și cu o durată mult mai lungă de acțiune. Dintre acestea se remarcă acidul boric. Compusul, în general prezent în formula acidului boric pulbere, este deosebit de util în eliminarea ploșnițelor de pat, furnicilor, puricilor, păduchilor, gândacilor și artropodelor din aceeași specie, într-un mod natural și ecologic. Dar cum faci un insecticid din acid boric? Deci, haideți să vedem!

Acidul boric, un insecticid puternic?

Conținut în mod natural în sol, apă și minerale, acidul boric este un ingredient prezent în majoritatea pesticidelor comerciale. Se găsește sub formă de pulbere, capcană sau lichid. Acest tip de produs este destinat în principal eradicării ploșnițelor, furnicilor, gândacilor, puricilor, păduchilor, dar și a altor insecte. Ingerat de orice insectă, boraxul atacă direct sistemul digestiv al dăunătorului și duce la moartea acestuia. La furnicile care trăiesc pe principiul trophallaxis (partajarea alimentelor contaminate), insecticidele pe bază de acid boric ajung să decimeze o întreagă colonie în doar câteva zile.

Cum faci un insecticid cu acid boric pentru furnici?

Unele furnici sunt atrase de dulce, în timp ce altele sunt mai predispuse să caute grăsime. Înainte de a alege o rețetă, amestecați acidul boric cu câteva alimente diferite pentru a afla care dintre ele atrage cele mai multe furnici. Puteți dizolva zahărul în apă, puteți folosi gelatină, miere, unt de arahide sau unt obișnuit. Amestecați 1 linguriță de acid boric cu 1 cană din ingredientul ales pentru a obține o soluție păstoasă formată din 2% borax. Apoi, faceți biluțe din preparatul pe bază de borax. Dacă utilizați apă cu zahăr, adăugați aproximativ 8 lingurițe la 1 cană de apă, apoi adăugați 1 linguriță de acid boric. Dacă furnicile nu sunt atrase de momeală, reduceți acidul boric la 1/2 linguriță per 1 cană pentru o soluție de 1%.

Pentru a scăpa de furnici, pur și simplu împrăștiați bilele pe bază de borax de-a lungul cărării sau în fața cuibului lor, ceea ce va accelera procesul de distrugerea al întregii colonii.

Cum faci un insecticid cu acid boric pentru ploșnițe de pat? 

Acidul boric este un insecticid ecologic excelent pentru termitele de pat. Iar, pentru a extermina o întreagă colonie, trebuie doar să umpleți o sticlă cu 1 litru de apă și o lingură (30 de grame) de acid boric praf și să pulverizați amestecul pe saltea și în toată camera.

Dacă decideți să utilizați granule, atunci este mai bine să plasați remediul direct sub saltea sau în locurile în care există termite. Pentru a face acest insecticid din acid boric, trebuie să amestecați o linguriță de borax, o linguriță de zahăr și una de lapte. Amestecați bine soluția până când veți forma o pastă din cele trei produse. Atât termitele care o vor consuma și transporta în cuibul lor, cât și restul coloniei nu vor avea nicio șansă de supraviețuire.

Cum faci un insecticid cu acid boric pentru gândaci, păduchi și purici? 

Acidul boric este un produs ușor de utilizat, și formidabil împotriva păduchilor, puricilor și gândacilor, în general. Este un remediu dovedit care nu poate da greș. Iar pentru eradica cât mai repede toate aceste insecte, puteți folosi un insecticid spray. Iată care sunt pașii de urmat, în acest sens:

  • Folosiți mănuși din latex și ochelari de protecție.
  • Turnați 150 g de acid boric într-un pulverizator cu presiune de 5 litri și adăugați apă până se umple.
  • Pulverizați apă borică în toate camerele pentru a extermina păduchii, puricii și gândacii.

O altă recomandare, pentru a vă asigura că nu veți mai avea probleme pe viitor cu păduchii, puricii și gândacii, puteți crea un aluat moale, și așeza în diferite spații precum dulapuri, mobiliere, aparate etc. În acest caz, veți ademeni toate aceste insecte cu aroma sa apetisantă. Este poate cea mai sigură metodă atât pentru oameni, cât și pentru animale de companie.

Acid boric, ce măsuri de precauție trebuie să iei?

La fel ca toate produsele insecticide, este important să respectați anumite măsuri de precauție. În primul rând, evitați contactul prelungit cu această soluție și nu o ingerați sub nici o formă motiv. De asemenea, ar trebui să purtați mănuși, ochelari de protecție și îmbrăcăminte care vă acoperă întregul corp și să alegeți ziua răspândirii în funcție de vreme. Ar trebui să evitați zilele ploioase sau cu vânt.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!