Home Nou, Tehnologie Cum funcționează un selfie stick?
NouTehnologie

Cum funcționează un selfie stick?

Urmareste-ne pe Google News

Selfie stick-urile sunt instrumentele folosite cel mai mult de iubitorii de fotografie. Acestea sunt bastoane care vă permit să realizați fotografii de la distanțe mai mari, pur și simplu prin fixarea smartphone-ului sau a camerei la capătul tijei. Este un articol ieftin, însă alegerea bastonului de selfie nu este chiar atât de simplă, fiindcă există cu adevărat multe modele, unele cu buton, altele cu conexiune bluetooth, altele mai ieftine și altele mai scumpe. Să încercăm să înțelegem împreună cum funcționează selfie stick-urile și cum să alegeți cel mai potrivit model.

Ce este un selfie stick?

În primul rând, să explicăm ce este un selfie stick. Este un baston telescopic format dintr-un mâner antiderapant și o clemă de fixare la capătul superior al tijei în care este introdus telefonul mobil. Majoritatea selfie stick-urilor sunt reglabile prin mutarea manuală a clemei și astfel pot fi adaptate la dimensiunea oricărui telefon mobil. Acest accesoriu este esențial pentru cei care trebuie să facă fotografii din unghiuri care, în mod normal, nu ar putea să le cuprindă doar cu brațul.

Cum funcționează un selfie stick?

Este extrem de simplu. Prin apăsarea butonului de pe dispozitiv, tot ce trebuie să faceți este să trimiteți smartphone-ului dvs. instrucțiunea de a crește volumul.

Pornind de la versiunea iOS 5.0 și versiunea Android 4.3, de fapt, butonul pentru creșterea volumul telefonului vă permite să faceți poze cu aplicația implicită.

În ceea ce privește modul de conectare a smartphone-ului, putem distinge două categorii: selfie-uri cu Cablu sau Bluetooth.

Un aspect foarte important, conexiunea dintre stick și telefon, așa cum am spus mai înainte, poate fi de două tipuri, cu cablu USB sau Bluetooth. Modelele celor mai bune mărci sunt echipate cu Bluetooth, astfel încât apăsarea butonului permite fotografierea imediată, în timp ce alte stick-uri integrează o telecomandă care poate funcționa mecanic, prin cablu, și care la rândul său este utilizat pentru a stabili conexiunea dintre cele două dispozitive după ce a fost introdus în portul smartphone-ului.

Unele stick-uri selfie cu cablu nu au telecomandă și, prin urmare, va trebui să activați cronometrul pe telefon pentru a decide câte secunde să treacă între momentul în care activați ora și momentul în care faceți fotografia.

Există însă și mai multe modele tehnologice care nu au butoane sau conectivitate, dar sunt echipate cu o telecomandă Bluetooth care comunică fără fir cu telefonul mobil. Datorită acestui instrument puteți căuta poziția pentru a face cel mai bun selfie și, cu cealaltă mână, apăsa butonul telecomenzii atunci când doriți să faceți poza!

Cum se folosește un selfie stick?

Folosirea unui selfie stick este foarte simplă, iar ceea ce va trebui să faceți mai întâi este să activați bluetooth-ul pentru a începe sincronizarea cu telecomanda care, în acest caz, este încorporată în mâner.

Apăsați butonul de pornire de pe mânerul stick-ului și din meniul de setări bluetooth al smartphone-ului dvs. Android sau iPhone începeți căutarea telecomenzii. Odată găsită, continuați cu asocierea celor două dispozitive. Dacă starea de pe telefonul dvs. mobil arată acum conectată, deschideți aplicația camerei telefonului și faceți clic pe butonul camerei de pe mânerul stick-ului, iar o fotografie va fi făcută automat.

În cazul celui mai simplu selfie stick care este alcătuit dintr-o tijă extensibilă cu clemă pentru a sprijini smartphone-ul și un cablu aux pentru conectarea la mufa dedicată pentru căști, pentru a-l folosi, după ce l-ați poziționat, pur și simplu apăsați butonul de pe mâner pentru a face o fotografie.

Cum să alegeți un selfie stick?

Pentru a alege modelul potrivit de selfie stick este necesar, de exemplu, să evaluați lungimea acesteia, greutatea susținută de bază și posibilitatea schimbării unghiurilor.

Lungime: Un aspect fundamental și care nu trebuie subestimat este lungimea selfie stick-ului, de obicei pentru ca un model să fie bun, este necesar ca tija să fie telescopică, iar lungimea sa maximă este de 80 de centimetri sau de 1 metru. Este foarte important ca lungimea să fie variabilă, adică să o puteți scurta sau prelungi, după cum este necesar, de exemplu, dacă doriți să faceți o fotografie panoramică, va trebui să o prelungiți, dacă doriți să vă auto-fotografiați, să o scurtați. De asemenea, o altă caracteristică importantă este aceea de a-l putea închide, astfel încât să ocupe puțin spațiu și astfel să-l poți transporta chiar și într-o geantă.

Materiale: Dacă ați început deja să căutați selfie stick-uri, sigur veți vedea cum prețurile sunt cu adevărat variabile, de la câțiva euro, până la 15 euro, motivul este unul singur, materialele cu care este construit bastonul. Tipul materialelor utilizate și calitatea ansamblului lor sunt foarte importante și afectează durata accesoriului. Selfie stick-ul trebuie să fie din din oțel inoxidabil și plastic dur, unde, de exemplu, carcasa în care se prinde smartphone-ul trebuie să fie mai rezistentă.

Greutate: un aspect important în achiziționarea unui selfie stick este capacitatea stick-ului de a găzdui un dispozitiv greu, de fapt este întotdeauna bine să citiți fișele tehnice pentru a înțelege ce greutate poate suporta carcasa pentru telefonul mobil. De obicei, majoritatea tijelor pot găzdui cu ușurință un dispozitiv de până la 500 de grame.

Unghi: În final, evaluați, de asemenea, dacă suportul telefonului mobil are posibilitatea să se rotească (de la 180 de grade și până la 360 de grade) sau nu pentru a schimba unghiul, trecând cu ușurință de la utilizarea camerei frontale la cea din spate.

Mai mult, selfie stick-ul poate fi utilizat nu numai cu telefoanele mobile, ci și cu camerele de luat vederi, datorită prezenței unei oglinzi (în versiunile pentru camere). Acesta din urmă este plasată în spate pentru a ajuta la o mai bună fixare a țintei.

Care este cel mai bun selfie stick?

În funcție de evaluările și părerile multora, cel mai bun selfie stick este cel care are telecomanda încorporată în mâner și care vă permite să luați selfie-uri oricând și oriunde doriți, deoarece nu va exista riscul de a pierde telecomanda și de a-o cumpăra separat, și fără ca acesta să aibă inconvenientul de a nu putea folosi autodeclanșatorul telefonului de fiecare dată.

Acum că știți cum funcționează un selfie stick, vă recomandăm să încercați să surprindeți cu acesta cele mai bune momente din viața dvs. alături de prieteni și familie!

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!