Home Stil de viata, Nou Cum îți crești nivelul de estrogen?
NouStil de viata

Cum îți crești nivelul de estrogen?

Urmareste-ne pe Google News

Estrogenii sunt hormoni sexuali produși de ovare la femei și de testicule la bărbați cu scopul principal de a determina dezvoltarea caracteristicilor sexuale secundare. La femei estrogenii joacă un rol important în dezvoltarea sistemului reproductiv (în special în creșterea sânilor) și sunt implicați în dezvoltarea fetală. Aceștia, de asemenea, sunt implicați în ciclul menstrual și în diferite procese metabolice, cum ar fi metabolismul osos sau nivelul colesterolului. Principala cauză a reducerii nivelului de estrogen la ambele sexe este cu siguranță stilul de viață nesănătos și vârsta. De fapt, scăderea estrogenului are consecințe asupra corpului bărbatului, dar în special a femeii (menopauză), cum ar fi creșterea grăsimii abdominale, scăderea stării de spirit, apariția bufeurilor etc. Aflați cum să le combateți printr-un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată menite să contracareze efectele scăderii drastice a estrogenului. În continuare, vă explicăm pas cu pas ce trebuie să faceți pentru a vă crește estrogenul.

Cum îți crești nivelul de estrogen?

Deficitul de estrogen determină o încetinire semnificativă a metabolismului, iar majoritatea femeilor acumulează kilograme în timpul menopauzei. În această perioadă, mai mult ca oricând, pentru ca sistemul dvs. endocrin să funcționeze corect și să producă niveluri normale de estrogen, trebuie să vă mențineți corpul sănătos, prin urmare, este necesar să combinați activitatea fizică regulată cu o dietă variată și echilibrată.

În primul rând, va trebui să reduceți consumul de alcool, zaharuri, săruri, grăsimi animale și grăsimi hidrogenate. Acestea pot provoca dezechilibre hormonale severe. Înlocuiți carbohidrații, evitați consumul de zahăr și derivații acestuia, aceștia nu aduc niciun beneficiu pentru sănătate. Înlocuiți făinile de grâu cu cele integrale, același lucru este valabil pentru orez și alte boabe. Schimbați prin alternanță carnea albă cu cea roșie, evitând în schimb mezelurile și cârnații.

Dacă doriți să creșteți natural estrogenul, limitați condimentele și consumați porții mari de fructe și legume. În acestea se găsesc fitoestrogeni, un grup de elemente care stimulează producția de estrogen la femei. Morcovii, citricele, fructele de pădure, merele, cartofii, dovleceii, castraveții, vinetele, sfecla roșie, cartofii, țelina, prunele, curmalele, turmericul, ghimbirul și cuișoarele sunt doar câteva dintre cele mai potrivite alimente pe care le puteți folosi pentru a vă crește nivelul hormonal.

O altă modalitate de vă crește estrogenul prin alimentație, este să consumați leguminoase, în special soia, datorită conținutului său ridicat de izoflavone. Acest aliment prețios este utilizat în dietele vegetariene și vegane, așa că îl puteți lua și consumând tofu sau lapte de soia. Cu toate acestea, nu numai această leguminoasă conține mulți estrogeni naturali, ci discuția poate fi extinsă la întreaga familie de leguminoase, în special la grâu, in, orez, orz și ovăz, fasole, mazăre, linte și năut.

O altă categorie de alimente cu un nivel ridicat de estrogen este reprezentată de lapte și derivații săi. Pe lângă băutura albă sănătoasă, acești hormoni se găsesc în iaurt, unt și, mai general, în toate produsele lactate, alimente bogate în calciu. Prin urmare, poate fi foarte util să consumați zilnic astfel de produse.

Cu toate acestea, pentru a mări aportul de estrogen din organism nu trebuie să uitați de multe alte legume care au un conținut bun de fitoestrogeni, precum broccoli, conopidă, anghinare, cicoare, andive, salată verde, varză și usturoi, precum și de unii pești și crustacee, în primul rând hamsii, stridii și scoici, au și un conținut bun de calciu.

Plantele medicinale pe care le puteți consuma sub formă de ceaiuri sau de suplimente alimentare pentru a vă crește sau menține nivelul optim de estrogen sunt trifoiul roșu, cohoşul negru, primula, melărea, angelica sinensis, deoarece au o acțiune polivalentă dovedită la nivel hormonal.

Pentru a înțelege dacă valorile dvs. de estrogen sunt normale sau în afara limitelor și de ce cantitate are corpul dvs. nevoie, cel mai indicat este să vă adresați medicului dumneavoastră.

 

Acordă o notă acestui articol!
Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!