Home Diverse Cum îți dai seama dacă ciupercile sunt stricate?
Diverse

Cum îți dai seama dacă ciupercile sunt stricate?

Consumul de ciuperci stricate poate provoca dureri gastro-intestinale, iar în cele mai rele cazuri poate duce la apariția unor toxiinfecții alimentare, care sunt urmate de internarea în spital pentru un tratament adecvat. De aceea, este extrem de important să verificați dacă ciupercile sunt comestibile sau stricate.

În acest articol vă invităm să urmați câteva moduri rapide pentru a afla dacă ciupercile sunt stricate, astfel încât să le consumați în siguranță la domiciliu.


Dacă doriți să aflați dacă ciupercile sunt stricate, primul lucru este să verificați dacă ciupercile prezintă pete. În cazul în care observați zone cu pete de culoare închisă, asta înseamnă că ciupercile nu poate fi consumate din cauză că s-au stricat.

De regulă, ciupercile stricate pot fi observate dacă sunt ciupite, încrețite, atunci s-au uscat. În general atunci când acestea prezintă riduri sunt în stare proastă.

Pentru a verifica dacă ciupercile mai sunt comestibile sau nu, este indicat să le mirosiți. În cazul în care observați că prezintă un miros mai acru, asemănător cu mirosul de amoniac, înseamnă că au putrezit și, prin urmare nu ar trebui să le mai gătiți. Ciupercile trebuie să aibă un miros ca de pământ, un miros natural și proaspăt; în caz contrar, nu trebuie să le consumați.

De asemenea, puteți ști dacă ciupercile sunt în stare proastă, observând piciorul acestora. În cazul în care este întunecat înseamnă că au intrat deja în procesul de putrefacție.

Un alt mod de a afla dacă ciupercile sunt în stare proastă, este să verificați partea de sus, adică pălăria. Dacă prezintă un strat neted și o textură vâscoasă este un semn clar că acestea s-au stricat.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!