Vederea încețoșată este o problemă din ce în ce mai frecventă în rândul oamenilor moderni. Alimentația deficitară, utilizarea zilnică a computerelor și smartphone-urilor și munca pe termen lung, în imediata apropiere contribuie din plin la deteriorarea vederii. Prin urmare, dacă suferiți deja de tulburări vizuale, va trebui să acționați rapid și preventiv pentru a vă îmbunătăți vederea. Din fericire, în prezent sunt disponibile tratamente naturale pentru problemele oculare, acordând o mare atenție la ochelarii purtați, la dieta adecvată, la hidratarea ochilor, șamd. Unul dintre aceste tratamente naturiste utile, este planta medicinală eufrasia (eyebright) despre care se spune că îmbunătățește vederea, corectează miopia și ajută ochii să se adapteze la lumina puternică. Dar cum să folosiți această plantă pentru a profita din plin de toate aceste beneficii pe care le oferă ochilor. Păi, haideți să aflăm împreună!
Cuprins
Eufrasia (eyebright) este cu adevărat capabilă să vă restabilească problemele de vedere și miopia?
În medicina alternativă, această plantă a fost recunoscută ca un remediu puternic și benefic pentru ochi pentru tratamentul diferitelor tipuri de infecții oculare. Iar, în conformitate cu studiile inițiale, planta de eufrasia (eyebright) conține un ingredient activ numit „aucubină” care suprimă formarea de citokine. Acestea sunt substanțe care sunt eliberate de celulele corneei pentru a contracara celulele inflamatorii. Eufrasia are deci un efect antiinflamator. În plus, s-a descoperit că extractul său lichid promovează vindecarea, elimină infecțiile oculare și bacteriile, și ameliorează ochii uscați și durerile oculare.
Extractul sau ceaiul din această plantă poate fi folosit în locul picăturilor pentru ochi (sau ca medicament lichid, izotonic până la lacrimi, care se adaugă în ochi).
Cum să folosiți eufrasia (eyebright) pentru a vă îmbunătățești vederea?
Eufrasia, o puteți folosi atât intern sub formă de ceai, cât și extern, sub formă de picături, comprese sau spălături.
1. Ceai pentru uz intern
Datorită faptului că eufrasia (eyebright) conține multe substanțe utile și vindecătoare precum uleiuri, rășini, galotanini, flavonoide, fitosteroli, acizi fenolcarboxilici, cumarine, acizi grași omega-3, gust amar, dar și oligoelemente precum mangan, titan, fier, cupru, argint și altele, infuzia sa este adesea utilizată în tratamentul bolilor oculare, pentru restabilirea vederii.
Pentru a pregăti un remediu natural, veți avea nevoie de:
- 1 linguriță de plantă de eufrasia
- 200 de mililitri de apă clocotită
Metoda de preparare:
- Turnați apă clocotită peste planta uscată și lăsați-o să se infuzeze timp de 3 ore.
Mod de folosire:
- Strecurați infuzia finită și beți o cană mică din ea înainte de mesele principale.
Contraindicații:
- În ciuda tuturor beneficiilor sale, acest remediu trebuie evitat de către persoanele cu tensiune arterială scăzută, femeile însărcinate și care alăptează și de pacienții cu gastrită atrofică. De asemenea, este de menționat că în niciun caz nu trebuie să abuzați de eufrasia și să nu depășiți doza indicată.
NOTĂ* Doza recomandată pentru adulți este de 2 până la 4 grame de plantă uscată, luate de până la 3 ori pe zi.
2. Lichid pentru uz extern
În uz extern, eufrasia are un efect incomparabil asupra sistemului optic. Această plantă poate promova dezumflarea, îmbunătăți vederea, ameliora conjunctivita, crește presiunea intraoculară, dezinflama corneea și trata alte boli oculare.
Pentru a pregăti un lichid pentru îmbunătățirea vederii, veți avea nevoie de:
- 100 de mililitri de apă rece
- 1 gram de plantă uscată de eufrasia
Metoda de preparare:
- Într-un vas, puneți în apă planta uscată și lăsați-o să se macereze la temperatura camerei. Amestecați conţinutul din când în când, iar la final strecurați-l printr-un tifon.
Mod de folosire:
- Aplicați lichidul sub formă de comprese (umezind un tifon steril în infuzie și așezându-l pe pleoapele închise) sau ca lichid de spălaturi la iritații, ochi înroșiți, mâncărimi la ochi etc.
Contraindicații:
- În uz extern, nu au fost descrise contraindicații în condiţii normale de utilizare.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.