Home Nou Cum pregătești electrocasnicele de bucătărie înainte de prima utilizare?
Nou

Cum pregătești electrocasnicele de bucătărie înainte de prima utilizare?

Urmareste-ne pe Google News

Când cumpărăm un electrocasnic nou, vrem întotdeauna să-l punem în funcțiune de îndată ce ajungem acasă. Însă uităm că înainte de a-l conecta la electricitate, trebuie să urmăm anumiți pași. Pentru a prelungi durata de viață a unui aparat de bucătărie, va trebui să îl pregătiți de prima lor utilizare.

De ce aparatele noi de bucătărie nu ar trebui să fie niciodată folosite imediat? 

În general, atunci când un aparat electrocasnic este pornit pentru prima dată, se formează fumuri foarte mirositoare, provenite din încălzirea produselor folosite la construcția și ambalajul acestuia. Produse sunt în general de natură chimică, cum ar fi vopselele și materialele pentru învelișul interior. Și, în consecință, sunt foarte periculoase pentru sănătate. Prin urmare, este esențial să vă protejați sănătatea atunci când porniți prima dată un aparat de bucătărie nou.

Cum să pregătiți electrocasnicele de bucătărie înainte de prima utilizare?

În primul rând, este important să rețineți că un aparat electrocasnic nou achiziționat nu poate fi folosit imediat pentru gătit. De fapt, este în primul rând necesar să îl curățați cu un degresant eficient. Remediile naturale utile în acest scop sunt oțetul, lămâia și bicarbonatul de sodiu care, în afară de sterilizarea tuturor suprafețelor, ele ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute.

Curățarea interiorului și exteriorului aparatelor de bucătărie va ajuta la evitarea riscurilor pentru sănătate cauzate de bacterii și germeni. Acest lucru este valabil și pentru toate substanțele care se acumulează în depozite și magazine.

Și mai mult decât atât, înainte de a lua în considerare utilizarea oricărui electrocasnic, trebuie să aveți în vedere următoarele aspecte:

Cuptor cu microunde

Nu ar trebui să plasați cuptoarele cu microunde direct lângă frigidere, televizoare sau radiouri, deoarece le poate strica. Ar trebui să le instalați la o distanță de cel puțin 20 de centimetri față de alte dispozitive sau piese de mobilier. În schimb, orice cuptor cu microunde trebuie așezat cu spatele la perete, deoarece temperatura fierbinte se va scurge în afară și poate răni persoanele din spatele său. Înainte de a-l utiliza pentru prima dată, este întotdeauna o idee bună să curățați compartimentul cuptorului și accesoriile acestuia. Înainte de a încălzi cuptorul, vă sfătuim să curățați suprafețele netede din interior cu o cârpă moale și umedă și să spălați accesoriile cu apă și săpun. Pentru a elimina mirosul de aparat nou, încălziți cuptorul gol cu ​​ușa închisă.

Prăjitor de pâine

Deoarece dispozitivul radiază căldură în bucătărie, nu trebuie așezat lângă aragaz – altfel s-ar putea supraîncălzi. Deoarece căldura emanată pleacă în sus, nu ar trebui să fie plasat direct sub un dulap de perete. În plus, nu trebuie să îl lăsați la îndemâna copiilor. De asemenea, înainte de prima utilizare, va trebuie să îndepărtați toate ambalajele și să faceți o primă încălzire la temperatura maximă și timp de o oră.

Frigider

Când cumpărați un model nou și îl aduceți acasă, trebuie să îl așezați într-un loc uscat și lipsit de umiditate și să așteptați un timp rezonabil. Toți producătorii de frigidere și combini frigorifice indică de obicei acest lucru în manualele lor.

Asta fiindcă, la transportul frigiderului, acesta este supus mișcării, iar gazele lichide din acesta se mișcă și, în acest caz, va trebuie să așteptați să se așeze la locul lor.

De regulă, se recomandă ca, în cazul in care produsul a fost răsturnat, să așteptați între 6 si 8 ore. Totuși, dacă a venit pe verticală, timpul de așteptare poate fi mult mai mic, deși va depinde de fiecare producător.

Și mai mult decât atât, este important să curățați interiorul frigiderului înainte de a-l instala, astfel încât să fie complet dezinfectat și să nu vă contamineze alimentele. Pentru a efectua o curățare ideală, puteți înmuia o cârpă curată în apă caldă și săpun, și freca interiorul cu aceasta.

Pe lângă dezinfectare, veți elimina și mirosul specific de produs nou. De asemenea, puteți spăla ușa din față dacă vedeți că este oarecum murdară. La final, trebuie să clătiți îndelung frigiderul cu apă și să îl ștergeți cu o cârpă uscată pentru a îndepărta eventualele urme de umezeală.

Cuptor

Datorită procesului de fabricație este posibil să existe urme de vopsea și alte impurități în cuptor. Prin urmare, vă recomandăm să faceți o primă încălzire la temperatura maximă și timp de o oră. Pentru început, scoateți toate accesoriile din interiorul cuptorului, cu excepția tăvilor. Înainte de a încălzi cuptorul, curățați suprafețele interioare netede cu o cârpă moale și umedă. Aerisiți bucătăria în timp ce cuptorul se încălzește.

Mașina de spălat vase

Mașina de spălat vase nou-nouță prezintă miros de cauciuc și plastic și, de aceea, trebuie făcută o primă spălare goală pentru a a-l elimina. Evident că depinde și de tipul de model și de marca aleasă, dar în general, atunci când mașină dvs. de spălat vase este nouă trebuie să efectuați acest ciclu de curățare fără vase și pentru vă asigura că aparatul dvs. își poate îndeplini funcțiile în mod optim, fără a avea probleme imediate cu formarea calcarului. În acest caz, este necesar să umpleți recipientul corespunzător cu sare și să utilizați aparatul la temperaturile indicate de producător.

Fierbător

În general, înainte de a utiliza un fierbător nou, este necesar să fierbeți apă în el de 2 ori. Pentru a face acest lucru, turnați lichid în interior și fierbeți-l. Apoi scurgeți apa și așteptați ca aparatul dvs. să se răcească complet. Repetați procedura de încă de două ori. Înainte de fiecare fierbere, clătiți întotdeauna filtrul și fierbătorul sub un jet de apă. Acest procedeu va curăța pereții dispozitivului de particulele de materiale rămase în urma producției și ambalării sale. Dacă emană un miros neplăcut, atunci îl puteți elimina foarte simplu folosind un produs natural, precum oțetul.

Vase și tacâmuri

Vasele și tacâmurile noi trebuie spălate bine înainte de a le folosi prima dată. Le puteți spăla pur și simplu cu detergent și apă de la robinet. Dacă încă prezintă mirosuri, repetați procedura de încă 2-3 ori. Apa trebuie să fie cât mai fierbinte în timpul procesului de curățarea manuală pentru a elimina orice urmă de murdărie sau germeni.

Concluzii

Pregătirea electrocasnicele de bucătărie înainte de prima utilizare, este o acțiune simplă care vă ajută să le instalați într-un mod sigur, atât pentru sănătatea dvs. cât și pentru certitudinea că le veți putea folosi mulți ani înainte la un nivel de performanță ridicat. În acest moment trebuie doar să le folosiți cum știți dvs. mai bine, nu?

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!