Viermii la copii sunt cunoscuți în medicină ca paraziți intestinali sau limbrici. Aceste organisme vii apar datorită oxiurilor (Enterobius vermicularis), care provoacă oxiuroză. Oxiuroza este o boală parazitară cosmopolită foarte frecventă, care afectează toate vârstele, în special copiii. Unele dintre aceste mici creaturi care locuiesc în regiunea perianală și perineală a unui om și pot fi observați cu ochiul liber. Este important ca cei infectați să fie diagnosticați prompt pentru a avea apoi parte de un plan eficient de tratament al limbricilor. Aflați care sunt semnele și simptomele infecției cu viermi intestinali!
De obicei, simptomele oxiurozei debutează după patru săptămâni de la infecție. Aceasta este perioada în care limbricii ajung la maturitate și apoi se reproduc, care apar pe marginile anusului și în vecinătatea acestuia.
Principalele simptome care pot indica faptul că copilul dvs. are viermi intestinali este senzația de mâncărime, senzația de arsură și prezența dermatitei în regiunea anală și în vecinătatea acesteia. Aceste simptome apar, de obicei pe timpul nopți, atunci când copilul doarme. Viermii intestinali coboară în jos pentru a-și depune ouăle. Aceste simptome pot provoca copiilor o stare de iritabilitate și nervozitate, care determină la rândul său apariția unui somn agitat, coșmaruri și chiar a somnambulismului.
Pentru a verifica dacă copilul dvs. prezintă simptome de viermi intestinali urmați următoarea procedură. Așteptați 2-3 ore pentru ca copilul să adoarmă, apoi verificați cu atenție zona sa perianală. În acest caz, va trebui să separați fesele cu mâinile, iar cu ajutorul unei lanterne să luminați zona anală pentru a vedea dacă există urme de limbrici, deoarece acestea sunt vizibile cu ochiul liber.
În cazul în care copilul dvs. are viermi intestinali pot exista urme vizibile în scaun. De obicei, atunci când un copil suferă de această infecție cu paraziți fecale acestuia poate prezența filamente albicioase.
De asemenea, putem afla dacă copilul are limbrici atunci când observăm că are mâncărime sau prurit în zona organelor genitale, care îi provocă iritații și inflamații din cauza scărpinatului prea des.
În cazul fetelor, parazitul poate ajunge în vagin sau în uretra, și le poate provoca iritații vaginale, mâncărime și disconfort la urinare.