Home Frumusete Cum să faci o baie cu oțet?
Frumusete

Cum să faci o baie cu oțet?

Baia cu oțet ajută la detoxifierea și curățarea corpului, atât fizic cât și spiritual. Iată cum să faci o baie de oțet pentru a curăța energiile negative și pentru a îndepărta toate bacteriile și impuritățile de pe corp!

Din cele mai vechi timpuri, oțetul a fost utilizat pe post de medicament natural pentru mai multe boli, cum ar fi:

 • Infecție
 • Colesterol
 • Tratamente naturiste pentru bolile pielii
 • Probleme la urechi
 • Artrita
 • Astm
 • Crampe
 • Matreață
 • Indigestie
 • Acnee
 • Dureri ale gâtului și stomacului
 • Bătături

Principalele beneficii ale aplicării oțetului pe piele este de a îndepărta toate bacteriile și impuritățile de la suprafața acesteia. Oțetul ține la distanță eczemele, iritațiile, energiile negative și de asemenea, detoxifică organismul, curăță spiritul de energii negative, sentimente rele, precum și de vibrații negative, deoarece acest ingredient minune are proprietăți relaxante, antibacteriene și antiseptice. Este un foarte bun dezinfectant și în același timp redă pielii strălucirea și energia.

Ce oțet să folosesc?

Cel mai bine este să folosești un oțet făcut în casă sau unul de cea mai bună calitate, din măr, cidru sau din alcool alb. Mirosul său este puternic, însă va dispărea după câteva minute, spre deosebire de oțetul obținut din vin roșu sau oțetul din orez care persistă.

Cum se face o baie energizantă cu oțet?

Fă duș precum faci de obicei pentru a-ți menține pielea curată.

În momentul când aproape ai terminat de făcut duș, fără să oprești robinetul, toarnă oțet în mână și aplică pe umărul din partea opusă. Este vital să freci întotdeauna în sus și în jos (niciodată în direcția “înainte și înapoi”), freacă ca și cum ai încerca să cureți murdăria de pe corp, astfel încât baia de oțet să elimine toate energiile negative.

Acest lucru trebuie repetat pe celălalt braț, gât, piept, abdomen, spate, picioare, gât, fese și mâini, freacă bine palmele și tălpile picioarelor. Este esențial să te concentrezi asupra bunăstării, respiră calm și profund și eliberează-te de toate gândurile rele.

După ce ai terminat spală cu apă caldă tot corpul, frecă din nou și folosește un săpun cu ph neutru, asta e alegerea ta.

În orice caz, acest produs nu este recomandat pentru față și pentru păr.

Baie cu oțet și sare

În cazul în care preferi să stai lungit în oțet pentru a elimina energiile negative, umple cada cu apă și adăugă 5 linguri de oțet (de preferință oțet de cidru sau de mere neprocesat), 1 cană de sare grunjoasă sau 3 linguri de supă de sare de mare, 1 sticlă de apă minerală de 500ml, 1 frunză de dafin, 1 rută de grădină. De asemenea, poți folosi uleiuri esențiale pentru a te relaxare și bucura de momentele de răsfăț.

În mod normal, baia cu oțet ar trebui să fie făcută doar o dată pe săptămână, noaptea, deoarece este destul de puternică și după aceasta ideal ar fi să porți haine ușoare în timp ce te odihnești.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!