Refluxul gastroesofagian sau esofagita de reflux se poate agrava la sfârșitul sarcinii, când uterul se extinde și apasă pe stomac, iar din anumite motive nu se închide corect, determinând conținutul stomacului să se reverse în esofag, iritându-l și cauzând o senzație de arsură, însoțită uneori de gust de acid gastric în gură. Deși nu este o afecțiune gravă, poate fi extrem de deranjantă, motiv pentru care multe persoane se întreabă ce remedii naturiste ameliorează refluxul gastroesofagian. În acest articol vă vom prezenta câteva dintre ele, care vă pot ajuta să evitați refluxul de acid sau să vă calmați stomacul iritat.
Cuprins
Cum să ameliorați refluxul gastroesofagian în sarcină cu remedii naturiste?
A face față refluxului gastroesofagian în timpul sarcinii nu este întotdeauna ușor, mai ales că – așa cum știți majoritatea dintre dvs. viitoare mămici – este întotdeauna bine să folosiți cât mai puține medicamente. Prin urmare, tratamentul esofagitei de reflux cu remedii naturiste este mai degrabă o metodă alternativă și preventivă pt. dvs. Și le puteți folosi și ca adjuvante în regimurile de terapie medicamentoasă extrem de eficiente. După cum poate știți, medicina pe bază de plante este foarte populară în rândul multor femei însărcinate. Motiv pentru care, în cele ce urmează, vă vom arăta cum să ameliorați refluxul gastroesofagian în sarcină cu remedii naturiste!
Ananas și scorțișoară
Ananasul și scorțișoara sunt un remediu natural extrem de eficient împotriva refluxului acid!
Mijlocul ananasului conține „bromelaină”, o enzimă care reduce riscul de inflamație și favorizează vindecarea. Consumul de suc de ananas ajută astfel la stoparea esofagitei de reflux. Acest fruct are și beneficii pentru reglarea pH-ului în intestinul subțire și în stomac. În ceea ce privește scorțișoara, pe lângă faptul că este un antiseptic și antiviral natural, reglează nivelul de aciditate din stomac.
Mod de utilizare: adăugați într-un blender 1 banană, 150 g de ananas proaspăt tăiat bucăți (cu miez), 1 iaurt natural (opțional) sau 200 g băutură vegetală (precum laptele de migdale) și 1 până la 2 lingurițe de scorțișoară pudră, apoi mixați până obțineți o mixtură omogenă și cremoasă. Savurați amestecul după fiecare masă sau ori de câte ori apare refluxul acid.
Suc de cartofi
Sucul de cartofi este, de asemenea, un aliment alcalin care contribuie la ameliorarea senzației de arsură gastroesofagiană, dar face acest lucru pentru o perioadă scurtă de timp, deci trebuie să-l beți pentru a elimina temporar problema refluxului acid.
Mod de utilizare: stoarceți un sfert de pahar de suc de cartofi și beți-l înainte de mese (cu 20 de minute), de 4 ori pe zi și timp de 3 săptămâni.
Ghimbir
Ghimbirul, conform unor studii, pe lângă faptul că este bun remediu anti-greață, este excelent și împotriva refluxului gastroesofagian; important este să nu exagerați cu consumul acestui aliment, deoarece nu există date privind cantitatea limită pentru siguranța sănătății fătului.
Mod de utilizare: pregătiți un ceai de ghimbir, adăugând ghimbir proaspăt feliat la o cană de apă fierbinte. Puteți adăuga, de asemenea, pudră de ghimbir în aproximativ 300 g de lichide și o puteți bea după mese.
Măcriș sau calamus
Aceste plante au capacitatea de a reduce aciditatea sucului gastric și de a contracara astfel efectul dăunător al acestuia asupra mucoasei esofagiene. De asemenea, măcrișul și calamusul protejează membrana mucoasă de efectele nocive ale acidului clorhidric.
Mod de utilizare: mestecați o bucată de măcriș sau o rădăcină de calamus după fiecare masă sau ori de câte ori vă apare refluxul de acid.
Muștar
Muștarul are un efect alcalin și se spune despre acesta că este capabil într-o oarecare măsură să neutralizeze acidul din stomac.
Mod de utilizare: consumați o linguriță de pastă de muștar (fără ardei iute) după fiecare masă.
Semințe de in și pătlagină
Pe deoparte mucilagiul pe care îl conțin semințele de in formează un strat protector care acoperă esofagul iritat și mucoasa stomacului, ajutând la calmarea durerii în gât, tusea și răgușeala și contracarează iritația și inflamația. Iar pe de altă parte, compusul cunoscut sub numele de alantoina din patlagină, ameliorează cât se poate de rapid arsurilor la stomac și iritațiile produse de creșterea acidității gastrice.
Mod de utilizare: turnați 2 linguri de semințe de in și 2 linguri de frunze de pătlagină în 2 căni de apă clocotită și lăsați-le la infuzat timp de 8 ore. Strecurați infuzia, apoi beți înainte de masă aproximativ 1/2 pahar, de 3 până la 4 ori pe zi și timp de 5 până la 6 săptămâni.
Măr sau pară
Consumul de mere sau de pere este o strategie excelentă de a ameliora disconfortul și modificările de dispoziție cauzate de arsurile la stomac din timpul sarcinii, deoarece fibrele vegetale naturale care se întâlnesc în aceste fructe ajută la reglarea acidității stomacului.
Mod de utilizare: consumați câte un măr sau o pară organică și fără coajă, la sfârșitul fiecărei mese.
Nalbă și fenicul
Mucilagiul vegetal conținut de nalbă formează o peliculă protectoare pe mucoasele din gură și gât în reprizele de reflux gastroesofagian. Prin urmare, planta este recomandată în special a fi consumată sub formă de decoct împreună cu semințele de fenicul, deoarece ajută digestia și calmează aciditatea datorită efectului lor antiinflamator asupra tractului gastrointestinal.
Mod de utilizare: adăugați 1 cană de apă clocotită peste 1 linguriță de nalba și 1 lingură de semințe de fenicul zdrobite, lăsați-le la infuzat, acoperit, timp de 10-15 minute, apoi strecurați infuzia și beți-o la temperatura camerei. Ar trebui să beți 3 infuzii de nalbă și semințe de fenicul pe zi – în niciun caz nu trebuie să consumați mai multe, și asta din cauza efectelor lor secundare.
Notă*
În plus, anumite remedii pentru reflux gastroesofagian din timpul sarcinii sunt disponibile în farmacii fără prescripție medicală. Cu toate acestea, nu ar trebui să le luați niciodată fără prescripția medicului. Arsurile la stomac în sarcină sunt în mare parte inofensive și, în general, nu dăunează copilului dvs., dar trebuie stabilită cu exactitate cauza și, în final, medicația corespunzătoare. Iar dacă suferiți de esofagită de reflux de mai mult de 2 sau 3 ori pe săptămână, este mai bine să cereți sfatul medicului dvs., deoarece creșterea acidului din stomac poate duce la inflamație în esofag pe termen lung.