Atunci când temperatura corpului scade, inima, sistemul nervos și alte organe nu pot funcționa normal, iar dacă corpul nu este ajutat să-și regleze nivelul normal, acest lucru poate duce la insuficiență a inimii, a sistemului respirator total și, în cele din urmă, la moarte. Există diferite metode prin care puteți face acest lucru. În acest caz, vă prezentăm câteva sfaturi pe care le puteți folosi pentru a vă crește în mod natural temperatura corpului.
Cuprins
Ce este temperatura scăzută?
Temperatura scăzută sau hipotermia este o afecțiune care apare atunci când temperatura corpului scade sub 35°C. Persoanele care stau în frig, în camere reci sau care sunt expuși frigului şi umezelii poate dezvolta hipotermie. Aceasta apare atunci când organismul pierde căldură mai repede decât este capabil să o producă.
Care sunt simptomele temperaturii scăzute?
Simptomele pe care le prezintă de obicei pacienții care au o temperatură scăzută a corpului sunt: frisoane, pronunție greșită sau vorbire neclară, respirație lentă (de amplitudine redusă), puls mic, stângăcie sau lipsă de coordonare, somnolență sau energie foarte scăzută, dezorientare sau pierderi de memorie, pierderea conștienței, pielea rece și piele roșie aprinsă (la sugari).
Care sunt cauzele temperaturii scăzute?
Temperatura scăzută a corpului este cauzată adesea de expunerea la frig. Dar poate apărea și din cauza deficitului de vitamine în organism, a oboselii, alimentației proaste, consumului de alcool sau droguri, șocului sau anumitor tulburări precum diabetul, hipotiroidismul, parkinsonul sau distonia vegetativ-vasculară. De asemenea, o temperatură scăzută a corpului poate fi cauzată de o infecție.
Cum se crește rapid temperatura corpului?
Pentru a vă crește temperatura corpului, fără a fi nevoie să mergeți la medic, puteți apela la următoarele remedii:
- Înveliți-vă cu pături sau plăpumi groase și mențineți-vă gâtul și capul cald;
- Puneți pungi cu apă fierbinte pe pilotă sau alte dispozitive care ajută la creșterea temperaturii corpului;
- Beți o băutură caldă și dulce. Aburul din ceaiul fierbinte vă poate încălzi fața, iar o cană caldă vă poate încălzi mâinile. Zahărul va oferi organismului un plus de calorii pentru digestie (și pentru a menține temperatura).
- Îmbrăcați-vă cu haine călduroase. Hainele stratificate ajută la reținerea căldurii corporale, crescând temperatura generală.
- Mâncați alimente calde. În general, digestia crește temperatura pe măsură ce organismul asimilează alimentele.
Faceți o baie caldă. Acesta este un mod foarte rapid de a crește temperatura corporală.
Faceți multă mișcare. Mișcarea vă menține temperatura corpului stabilă, iar exercițiile fizice pot contracara parțial efectul frigului. - Evitați cafeaua sau băuturile alcoolice, deoarece acestea sporesc pierderea de căldură;
- Achiziționați și luați des (în înghițituri mici) săruri de rehidratare orală. În general, hipotermia asociată cu o afectare a echilibrului apă-sare, din cauza abuzului de alcool, toxicoză, diabet și alte afecțiuni poate fi combătută prin restabilirea echilibrului apă-sare în organism. Tulburările ușoare până la moderate pot fi tratate cu aceste soluții speciale de rehidratare orală. Conțin doza potrivită de sare și apă, care ajută la creșterea temperaturii corpului.
Ce medicamente ajută la creșterea temperaturii corpului?
Pentru tratarea temperaturii scăzute, în funcție de originea acesteia, puteți folosi următoarele medicamente:
- glucoza – se folosește în caz de slăbiciune gravă sau hipoglicemie (concentrație scăzută de glucoză în sânge). În acest caz, se prescrie o injecție cu glucoză, uneori în combinație cu vitamina C.
- vitamine – sunt utilizate atunci când temperatura scăzută este asociată cu epuizarea corpului. Vitamina E este, de asemenea, folosită ca antioxidant, iar vitaminele B sunt folosite pentru a îmbunătăți activitatea țesuturilor nervoase.
- medicamente cardiotrope (pentru stimularea activității cardiovasculare) – se folosesc în special când temperatura este foarte scăzută și există riscul apariției unui stop cardiac (se prescrie o injecție pe bază de adrenalină).
- alte medicamente – în funcție de boala care provoacă o temperatură scăzută, se pot prescrie antidoturi specifice unei intoxicații severe, antibiotice, antidepresive sau medicamente hormonale.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.