Salate aperitiv, salate de crudități, salate cu carne, salate de vinete, salate cu pui, salate cu legume, salate de sfeclă, salate cu ouă, salate de boeuf…, toate sunt perfecte ca aperitiv. Însă, decorarea lor este o artă care va da o notă sofisticată preparatelor. Dar cum să decorezi o salată pentru a o face să arate încântătoare și apetisantă? Există o mulțime de moduri! Ornarea sa este simplă, trebuie doar să folosiți câteva ingrediente și multă imaginație pentru a o aranja armonios.
Sfaturi pentru decorarea salatelor
Salata este considerată a fi perfectă atunci când aspectul său stimulează apetitul unei persoane. La urma urmei, preparatele, în afară de gust, ar trebui să arate întotdeauna apetisante și încântătoare. Și într-adevăr, chiar și cea mai simplă salată poate fi ornată în așa fel, încât să devină principalul decor al mesei festive. De aceea, multe gospodine se gândesc cum să decoreze o salată pentru o masă festivă. În primul rând, cel mai indicat ar fi să folosească elemente naturale de decor. Și în acest caz, opțiunile sunt nenumărate. Totuși, ingredientele folosite în decorații ar trebui să fie de bună calitate. Așa că primul sfat, ar fi să încerce să aleagă produse de calitate și aspectuoase, în general. Haideți să vedem împreună câteva idei despre cum poate fi ornată salata.
Decorațiuni de salate pentru orice ocazie
Există mai multe opțiuni pentru decorarea salatei. Iată cu ce puteți să vă orna salata în cel mai bun mod:
Legume
Decorul portocaliu din morcovi va arăta foarte delicios. În acest caz, puteți folosi morcovi proaspeți. Tot ce trebuie să faceți, este să-i curățați și creați din aceștia felii lungi și subțiri. Acum puteți face orice doriți din aceste felii, fie să le rulați, fie să le înfășurați într-o spirală, fie să le pliați în jumătate, fie să le așezați pe un platou într-o dezordine creativă, alegerea vă aparține.
Castraveții sunt cel mai bun produs pentru decorarea salatelor și, cei drept, aveți posibilitatea de a folosi castraveți murați, sărați și proaspeți. Avantajul este că îi puteți tăia în felii, cuburi, cercuri, inele, zale, evantaie sau în formă de brazi de Crăciun – depinde de preferințele dvs.
Roșiile sunt, de asemenea, una dintre legumele frecvent utilizate pentru ornarea salatelor. În acest caz, puteți tăia roșiile în jumătate și scoate semințele, iar apoi le puteți umple cu mazăre verde, ciuperci, brânză și alte produse potrivite pentru salate. Mai mult, din pulpa unei roșii decojite corespunzător, puteți face trandafiri decorativi frumoși. În schimb, roșiile cherry se potrivesc de minune întregi sau tăiate în jumate.
Din ardei puteți face diverse forme, aici vorbim despre ardei: galben, roșu, portocaliu. Este tare, suficient de gros și cărnos. Dacă îl veți tăia în cruce, puteți face mini flori cu patru petale mari, iar dacă îl veți tăia de-a lungul, puteți obține diverse lungimi decorative și dungi colorate.
Măslinele, în special cele de culoare închisă, sunt un decor de neprețuit la salate. Prin urmare, le puteți transforma simplu și rapid în buburuze, ciorchine de struguri, ochi, solzi etc., sau le puteți scoate sâmburii și felia pentru a vă orna frumos salata. De regulă, și din măslinele verzi puteți face un decor grozav.
Fructe
Puteți orna salatele cu câteva ingrediente neobișnuite care fac diferența, precum fructele. Căpșunile, portocalele, merele, ananasul, boabele de rodie, pot deveni ingrediente pentru salate gustoase si colorate. Lămâile, de regulă, decorează salate, preparate din pește. Chiar și fructele uscate pot deveni un ingredient delicios care poate schimba total aroma unei salate: nucile, migdalele, fisticul sau chiar și boabele de năut pot înfrumuseța orice fel de mâncare! La fel, semințele reușesc să dea o notă specială tuturor salatelor: semințele de susan, semințele de chia sau semințele de dovleac sunt cele mai frecvent utilizate.
Verdețuri
Arpagicul, pătrunjelul verde, busuiocul, feniculul…, arată întotdeauna bine ca decorațiuni. Arpagicul întreg se potrivește perfect doar când este tânăr și fraged, arpagicul matur mai gros se servește de obicei tocat mărunt. Dar poate fi și un decor frumos, verde și cu miros puternic. Mărarul și pătrunjelul verde, la fel ca coriandru și alte ierburi proaspete dau un aspect deosebit salatelor. Pătrunjelul ușor dulce poate fi un decor perfect pentru mai multe feluri de mâncare și se potrivește bine cu salatele de legume. Busuiocul proaspăt, cimbrul și frunzele de oregano ar trebui să fie destinate preparatelor mediteraneene. Salata verde, în schimb, este excelentă pentru decorarea diverselor feluri de mâncare, platouri cu mezeluri și alte salate.
Cașcaval, brânză și brânză proaspătă cremoasă
Foarte decorative sunt cașcavalul, brânza și brânză proaspătă cremoasă. Cașcavalul și brânza o puteți rade și presăra deasupra salatelor, sau o puteți tăia în diferite forme, iar brânza proaspătă o puteți combina cu multe altele. Cu aceste produse lactate, salatele dvs. vor fi și mai gustoase.
Produse din carne
Feliile de șuncă, le puteți rula astfel încât să obțineți mini rulouri. Acestea pot fi fixate cu scobitori pentru a-și păstra forma. Salamul, îl puteți tăia felii subțiri și pune în formă de trandafiri. Pe cârnați, puteți face o tăietură în formă de cruce, încât după gătire să prindă o formă ca de rozetă.
Ouă
Foarte ornativ este și albușul de ou. Ouăle fierte tari, le puteți tăia în cercuri sau le puteți rade mărunt. Dintr-un ou întreg, vă ies diferite figurine, cum ar fi iepurași, pui de găină, pinguini, dar și alte decorațiuni frumoase. La fel de excelent este și gălbenușul de ou ras, în special atunci când intenția dvs. este să creați platouri deosebite.
În concluzie
După cum ați văzut, alegerea unui decor deosebit pentru salatele dvs. nu este greu deloc. Merită să experimentați, iar pentru asta nu trebuie decât să vă folosiți creativitatea. În final, orice salată preparată în propria bucătărie îi vor încânta pe cei din jurul dvs., nu numai cu gustul savuros, ci și cu aspectul său elegant.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.