Home Frumusete, Nou Cum să faci apă de rozmarin pentru a-o folosi pe păr?
FrumuseteNou

Cum să faci apă de rozmarin pentru a-o folosi pe păr?

Urmareste-ne pe Google News

Apa sau infuzia de rozmarin pentru păr: un elixir natural de frumusețe! Este folosită în special în lupta împotriva căderii părului, dar și în promovarea unei regenerări sănătoase și mai rapidă după o vizită la coafor. Folosită în mod frecvent are și avantajul de a întuneca părul și de a ascunde firele de păr albe. Dar cum se prepară apa de rozmarin pentru a-o folosi pe păr? Iată cum să o preparați pentru a vă bucura de toate virtuțile acestei infuzii pe care le foloseau bunicile, ideală mai ales dacă părul dvs. este gras, și nu numai.

Proprietățile rozmarinului pentru îngrijirea părului

Dintre numeroasele plante medicinale cu proprietăți cosmetice, rozmarinul este cel mai potrivit ca remediu natural pentru îngrijirea părului. De ce rozmarinul? Frunzele de rozmarin conțin până la 78% eucaliptol (1,8-cineol), acizi rosmarinic și ursolic, taninuri și alcaloizi. Prin urmare, este o plată esențială care promovează circulația sângelui în scalp. Datorită circulației sanguine îmbunătățite, foliculii de păr sunt furnizați cu mai mult oxigen și substanțe nutritive, ceea ce conduce la o creștere normală a firelor de păr. Rozmarinul este o sursă bogată de antioxidanți. Antioxidanții previn deteriorarea radicalilor liberi a părului și a foliculilor de păr. Acest efect ajută la repararea părului deteriorat și la eliminarea încrețului, lăsând părul moale și strălucitor.

Dintr-o serie importantă de nutrienții pe care îi au rozmarinul, se mai remarcă vitamina A, o substanță antioxidantă care ajută la combaterea daunelor radicalilor liberi. Rozmarinul este, de asemenea, bogat în vitamina C, un nutrient care ajută la menținerea unui păr puternic, a unui sistem imunitar sănătos și a a unei pielii strălucitoare.

Cu toate acestea, conținutul de vitamina B este cel care face din apa de rozmarin un remediu natural excelent pentru păr, deoarece acest nutrient este implicat în creșterea șuvițelor și permite părului să crească puternic și elastic. Pe lângă vitamine, rozmarinul este și o sursă de minerale importante precum fierul, din acest motiv multă lume recomandă aportul de ceai de rozmarin ca remediu natural pentru combaterea anemiei.

Beneficiile apei/infuziei de rozmarin asupra părului

Apa sau infuzia de rozmarin, atunci când este folosită în mod regulat, are următoarele beneficii și capacități extraordinară asupra părului:

  • Antioxidantă: apa de rozmarin previne apariția prematură a părului alb;
  • Anti-cădere a părului: ajută la combaterea căderii firelor de păr prin puterea pe care i-o conferă rădăcinii acestora;
  • Anti-mătreață: calmează pielea părului iritat și ajută la combaterea mătreții datorită proprietăților sale de tonifiere și de purificare;
  • Balsamică: înmoaie părul și poate ajuta la inversarea daunelor datorită proprietăților sale antioxidante;
  • Stimulantă: stimulează creșterea foliculilor de păr și îmbunătățește fluxul de sânge către scalp;
  • Tonică: ajută la echilibrarea producției de sebum.

Cum se prepară apa de rozmarin pentru un tratament de păr?

Cea mai bună modalitate de a folosi rozmarinul în tratamentele de păr este să pregătiți o infuzie de rozmarin sau un ceai și apoi să îl aplicați direct pe părul uscat. Aplicând această apă de rozmarin pe păr prin intermediul unui masaj delicat, faceți ca circulația să se activeze și foliculii de păr să absoarbă toți nutrienții din rozmarin.

Sfat: Este foarte indicat să pregătiți un astfel de decoct într-o oală mare cu capac.

Ingrediente:

  • 1 de apă;
  • 10-15 ramuri de rozmarin proaspăt/4 linguri de rozmarin uscat/10-15 picături de ulei esențial de rozmarin
  • o sticlă de pulverizare (goală);
  • 1 linguriță de glicerină vegetală (o puteți cumpăra din orice farmacie): opțional.

Mod de preparare:

1. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți, este să încălziți apa până dă în clocot. Când vedeți primele bule, opriți focul și adăugați rozmarinul. Este important ca rozmarinul să nu fiarbă și să nu își piardă astfel substanțele nutritive.

2. Așteptați 10 minute cu oala acoperită. Apoi, strecurați infuzia de rozmarin și așteptați să se răcească complet. Și, opțional, amestecați-o cu o linguriță de glicerină pentru mai multă umiditate.

3. Apoi, turnați-o într-o sticlă cu pulverizare curată.

4. În cele din urmă, păstrați apa de rozmarin la frigider și utilizați-o pentru păr în 2 săptămâni.

Mod de folosire:

1. Înainte de a vă spăla părul, pulverizați apa de rozmarin pe scalp în timp ce vă masați părul cu vârful degetelor.

2. Așteptați până când infuzia înmoaie bine părul, țineți-o timp de 3-4 minute.

3. Când timpul a trecut, puteți fie să vă clătiți părul cu apă caldă, fie să lăsați produsul pe păr.

4. Repetați întreaga procedură o dată pe zi timp de cel puțin două luni. Și, veți fi uimiți de rezultat.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!