Home Nou Câți wați trebuie să aibă un uscător de păr pentru o uscare bună?
Nou

Câți wați trebuie să aibă un uscător de păr pentru o uscare bună?

Urmareste-ne pe Google News

Un uscător de păr se găsește în aproape orice gospodărie și este indispensabil multor oameni atunci când își coafează părul. Cu toate acestea, din varietatea produselor disponibile pe piață nu este atât de ușor să alegeți un model potrivit. Câți wați sunt de fapt suficienți? Aveți nevoie de o putere mare sau mică? Vă spunem ce putere trebuie să aibă un uscător de păr pentru o uscare bună.

Cum să măsurați puterea unui uscător de păr?

Înainte de a trece la punctul central al articolului și de a înțelege câți wați trebuie să aibă un uscător de păr profesional, este necesar să învățați cum să măsurați puterea unui uscător de păr. Pentru a simplifica conceptul de putere, putem spune că nu este altceva decât capacitatea uscătorului de a produce aer și căldură. Și după cum se știe toate dispozitivele electrice, cum este și cazul uscătorului de păr, puterea este dată de wați. Wattul este unitatea de măsură pentru putere. Este numit după inventatorul scoțian James Watt. A fost adoptat în 1889. Aceasta înseamnă că, cu cât un dispozitiv electric are mai mulți wați, cu atât are mai multă putere.

Puterea specificată indică puterea maximă a unui dispozitiv electric, adică atunci când uscătorul de păr funcționează la nivelul maxim de suflare și temperatură. De exemplu, un uscător de păr poate avea 1000 de wați, un blender poate avea 300 de wați și așa mai departe. Majoritatea uscătoarelor au între 1.000 și 2.500 de wați. Există însă uscătoare cu o putere cuprinsă între 600 și 3600 W.

Kilowații pe oră (kWh) sunt în schimb cifre care se găsesc în factură și care indică Wații care se consumă într-o oră de funcționare. Debitul de aer este jetul de aer măsurat în m3/h.

În plus, este necesar să evaluați și tehnologia cu care este echipat uscătorul de păr. Atunci când un uscător de păr este foarte puternic, poate afecta părul cu jetul său de aer prea puternic și fierbinte când nu este folosit de un profesionist. Din acest motiv, cele mai sofisticate modele vin echipate cu tehnologia ceramic+ion care lasă părul neîncrețit și strălucitor, fără a-l deteriora.

Câți wați trebuie să aibă un uscător de păr?

Un uscător este ca un ventilator. Aruncă aerul pe care l-a absorbit prin partea din spate. Cu cât dispozitivul are mai multă putere, adică mai mulți wați, cu atât temperatura este mai mare, așadar debitul de aer este mai mare.

Pe piață puteți găsi uscătoare care au între 1.000 de wați (standarde) și 3.600 de wați (profesionale). Pentru a nu vă deteriora părul, mai ales dacă aveți părul subțire sau fragil, va fi suficient să alegeți un uscător cu o putere de 1.800/2.000 de wați.

Pe de altă parte, dacă aveți un păr voluminos, cel mai bun este unul cu o putere mai mare de 2.400 de wați, și un debit de aer de cel puțin 50 m3/h. Tind să fie mai scumpe, dar pe termen lung va fi o investiție bună.

De ce să alegeți un uscător de păr mai puternic?

Motivul pentru care este indicat să folosiți un uscător de păr puternic este simplu: părul se usucă rapid, mai ales dacă este lung: de exemplu, cu un uscător de păr cu putere mare durează aproximativ 10 minute, în timp ce cu un uscător de păr de câțiva wați poate dura chiar și mai mult 30 de minute, și prin urmare, veți economisi și din punct de vedere al consumului de energie, deoarece uscătorul de păr cu putere mare rămâne mai puțin pornit decât cel de putere mică. În plus, uscătoarele de păr moderne sunt echipate cu accesorii care fac părul moale și strălucitor și nu îl deteriorează.

Evident ca trebuie sa folosiți întotdeauna un uscător de păr de corespunzător pentru a obține rezultate excelente, însă alegând un uscător performant veți avea întotdeauna un par mereu îngrijit și sănătos.

Prin urmare, atunci când alegeți un uscător de păr, aveți grijă să luați întotdeauna un model cu o putere mare, astfel încât să garantați o uscare rapidă și uniformă a părului umed.

Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!