Home Frumusete, Nou Cum să faci baie de mâini și unghii?
FrumuseteNou

Cum să faci baie de mâini și unghii?

Urmareste-ne pe Google News

Pielea mâinilor și unghiile sunt cele mai susceptibile la schimbările de temperatură și la acțiunea substanțelor iritante cu care vine în contact zi de zi. De aceea, mâinile și unghiile dvs. au nevoie de mai multă îngrijire pentru a deveni puternice și strălucitoare. Un ajutor excelent în îngrijirea acestora, va fi o procedură de îmbăiere. În continuare, vă vom arată cum să faceți băi de mâini și de unghii acasă.

De ce și cum să faceți o baie de mâini și unghii?

Datorită folosirii băii cosmetice, pielea mâinilor și unghiile devin hidratate, catifelate și frumoase. Ele pot ajuta doamnele mature să arate mai tinere, deoarece mâinile neîngrijite și încrețite fac ca o femeie să arate mai în vârstă. Există multe opțiuni de soluții nutritive pentru pielea mâinilor dvs. Unele dintre cele mai eficiente rețete de baie pentru mâini și unghii pe care le puteți încerca în propria locuință, sunt următoarele:

1. Baie cu vitamine pentru întărirea pielii mâinilor și unghiilor

Cumpărați fiole cu vitamine și iod de la farmacie. Turnați puțină apă în lighean (pentru ca unghiile să fie complet acoperite), adăugați câteva picături de vitamina A, E și B, iod și o linguriță de ulei vegetal (semințe de in, floarea soarelui, măsline – la alegere). Timpul de îmbăiere este de 10-15 minute. Apoi, scoateți mâinile și clătiți-le cu multă apă.

2. Baie cu apă minerală și sare de mare pentru mâni și unghii mai sănătoase

Această baie este potrivită pentru absolut toate tipurile de piele, nu provoacă reacții alergice și iritații. Veți avea nevoie de doar câteva minute pentru a o pregăti. Turnați 30 ml de apă minerală caldă într-un bol, și apoi o lingură de sare de mare. Sarea poate fi înlocuită cu iod (pentru volumul indicat – 5 picături). Pentru a-i spori intensitatea, puteți aroma baia cu uleiuri esențiale. Vor da o aromă plăcută și un efect pronunțat de frumusețe.

3. Baie pe bază de infuzie din plante pentru mâini mai puternice și strălucitoare

Infuzia de mușețel, calendula, sunătoare, tei și urzică calmează iritațiile, ajuta la întărirea protecției naturale a pielii. Turnați o lingură de materii prime uscate într-un pahar cu apă clocotită, și așteptați să se mai răcească. Scufundați-vă mâinile în baia rezultată timp de 20 de minute. De îndată ce timpul a trecut, spălați-vă bine mâinile cu apă caldă. Pentru a obține un rezultat mai eficient, procedura trebuie efectuată de două ori pe săptămână, timp de o lună.

4. Baie cu uleiuri esențiale pentru creșterea unghiilor

Amestecați câte 25 g de ulei de măsline și de migdale, apoi adăugați 4 picături de ulei esențial de rozmarin, și o pulpă de roșii. Înmuiați vârfurile degetelor în acest amestec timp de 10 minute, apoi clătiți-vă mâinile cu apă.

5. Baie pentru mâini uscate și cu crăpături

O baie pentru mâini cu uscăciune și crăpături este ușor de pregătit dacă adăugați în apă uleiuri naturale: măsline, semințe de in, migdale, semințe de struguri. De obicei se adaugă în proporție de 1 lingură, la un pahar cu apă caldă. Puteți include și puțină glicerină în lichid – va ajuta să mențineți pielea hidratată pentru mai mult timp.

6. Baie cu lămâie pentru redarea culorii naturale a unghiilor

Citricele fac adevărate minuni: întărește placa unghiei, o albește și îndepărtează tenta gălbuie urâtă, și funcționează ca un antiseptic puternic. Stoarceți o lămâie și jumătate într-un recipient și scufundați-vă degetele acolo (pentru ca unghiile să fie complet acoperite în suc). Țineți-le 10 minute, scoateți-le, spălați-vă pe mâini cu apă și aplicați o cremă sau un ulei hrănitor. După mai multe proceduri, veți rămâne complet uimiți de rezultatul obținut.

7. Baie cu zer pentru întinerirea mâinilor

Zerul din laptele capră sau din laptele obișnuit regenerează celule, lăsând piele mâinilor catifelată și fără riduri. Scufundați mâinile în zer timp de 10 minute, apoi aplicați o crema grasă pe ele și puneți-vă mănuși de bumbac timp de 30-40 de minute.

Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!