Home Sport, Diverse, Nou Ce se întâmplă dacă faci exercițiul scândura în fiecare zi?
DiverseNouSport

Ce se întâmplă dacă faci exercițiul scândura în fiecare zi?

Urmareste-ne pe Google News

Exercițiul scândura este cel mai potrivit pentru cei care vor să arate grozav și, în același timp, pentru cei care își dedică timpul activităților sportive. Din cele mai vechi timpuri, un astfel de antrenament a fost utilizat pe scară largă în sporturile profesionale, fitness și în antrenamentul luptătorilor din Orient, și de asemenea, a fost practicat de yoghini și de fanii pilatesului și stretching-ului. Să aruncăm o privire la beneficiile acestui exercițiu fizic.

Ce este mai exact exercițiul scândura și de ce ar trebui să îl practici?

Scândura este un exercițiu în care o persoană menține static o poziție dreaptă a coloanei vertebrale în timp ce își susține extremitățile superioare și inferioare. În mod tradițional, antebrațele sau mâinile și degetele de la picioare sunt zonele de contact cu solul, iar corpul plutește deasupra solului în acea poziție, deci este drept ca o scândură.

Acest exercițiu static în poziție culcat, se efectuează nu pentru numărul de repetări, ci pentru durata impactului. Conectează toți mușchii pentru a lucra și vă permite să vă mențineți în formă, deoarece 1 minut de exercițiu scândura arde aproximativ 20 de calorii. Cu toate acestea, acesta nu este singurul motiv pentru care toți profesioniștii recomandă practicarea tehnici scândura în antrenamentele lor, ci datorită faptului că acest exercițiu vă permite și să vă antrenați mușchii pectorali, mușchii spatelui, coapselor, brațelor. Pur și simplu, acesta este cel mai simplu și cel mai bun antrenament pentru întregul corp. Făcând acest exercițiu în fiecare zi de 4-10 ori, veți deveni proprietarul unui corp frumos, de invidiat.

Care sunt beneficiile exercițiilor scândura?

Dacă faceți acest exercițiu zilnic sau de mai multe ori pe săptămână, timp de 10 minute, veți obține următoarele rezultate:

 • Vă veți îmbunătăți postura;
 • Vă veți întăriri mușchii spatelui;
 • Vă veți îmbunătățiți flexibilitatea;
 • Mușchii dvs. de bază vor deveni mai puternici;
 • Veți contribui la accelerarea metabolismului.

Care sunt avantajele exercițiului scândura?

Printre avantajele exercițiului scândura, ies în evidență următoarele:

 • Exersarea regulată a scândurii, vă va ajuta să mențineți o postură dreaptă și spatele drept;
 • Puteți efectua scândura oriunde: acasă, pe stradă, pe hol;
 • Puteți practica scândura chiar și dacă sunteți începător în lumea sportului și a fitness-ului;
 • Datorită scândurii, vă veți întări componenta musculară care vă susține coloana vertebrală;
 • Cu scândură, vă veți întări spatele și fesele;
 • Varietatea mare de exerciții. Îl puteți alege pe cel potrivit pentru dvs;
 • Scândura este un exercițiu unic care vă va forța corpul să lucreze aproape în întregime.

Care sunt dezavantajele exercițiului scândura?

Printre dezavantajele exercițiului scândura, regăsim următoarele:

 • Exercițiile necorespunzătoare vă pot cauza presiune asupra discurilor vertebrale, a spatelui inferior și a articulațiilor umerilor;
 • Scândura nu vă va ajuta la micșorarea stomacului și la eliminarea grăsimii acumulată pe părțile laterale! Acest exercițiu este conceput pentru a tonifica mușchii, nu pentru a arde grăsimile;
 • Statul îndelung în poziția scândura vă poate duce la o creștere a tensiunii arteriale.

Cum se executa scândura?

Scândura se execută din poziția inițială a flotărilor, doar coatele trebuie să fie îndoite în unghi drept și să fie în linie cu umerii.

Corpul dvs. ar trebui să fie drept. Nu vă îndoiți spatele și nu ridicați pelvisul în sus. Păstrați o linie dreaptă a corpului cu ajutorul tensiunii mușchilor și răsuciți ușor pelvisul spre stomac. Greutatea corpului trebuie menținută pe coate, antebrațe și picioare, distribuind-o pe punctele de sprijin. Încercați să rămâneți în această poziție cât mai mult timp posibil.

Când executați scândura, este important ca mușchii brațelor, spatelui, picioarelor și feselor să fie în tensiune constantă – aceasta este singura modalitate de a obține efectul maxim din acest exercițiu.

Cât timp trebuie să te menții și câte calorii poți arde prin tehnica scândura?

Răspunsul la această întrebare este pur individual. Faceți exercițiul atâta timp cât vă permite corpul. Începătorii pot sta scândura timp de 15-30 de secunde. Cel mai important lucru, este să nu măriți durata de execuție în detrimentul tehnicii.

Acestea fiind spuse, numărul de calorii pe care le puteți arde făcând scânduri depinde de greutatea dvs. corporală și de timpul pe care îl petreceți. De obicei, o persoană de 150 de kg va arde aproximativ 3 calorii pe minut practicând scândura.

Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!