Home Nou Cum să faci bile și mărgele de gel incolore?
Nou

Cum să faci bile și mărgele de gel incolore?

Experimentele super-amuzante cu bile și perle de apă transparente făcute acasă împreună cu prietenii sau copil-părinte sunt și o activitate simplă. Copii de 2 de 2 și 4 ani se pot distra de minune cu bilele decorative din hidrogel, iar părinții pot folosi mărgelele în pregătirea decorațiunilor. Prin urmare, în acest articol vă vom prezenta un ghid despre cum se fac bilele și mărgelele de gel incolore. Deci, haideți să vedem!

Ce sunt bilele decorative din hidrogel?

Pe lângă faptul că au atât de multe aplicații (utilizați în fabricarea zăpezii artificiale, agricultură, curățarea scurgerilor sau a scutecelor, etc.), polimerii super-absorbanți, precum poliacrilamida (numit PAM, polimer super absorbant), este minunată pentru a face o mare varietate de experimente și decorațiuni. De data aceasta vom face bilele sau mărgele de hidrogel pentru a ne bucura de priveliștea fascinantă produsă de bilele și mărgelele de gel incolore.

Bilele decorative din gel, incolore (transparente) sunt de diferite culori și au diametre variate de la 1 la 3 mm. Dacă le puneți în apă, acestea absorb o cantitate mare și, după o zi, diametrul lor se măresc de aproximativ 6-8 ori. Arată de parcă sunt făcute din jeleu. O perlă de apă, când este uscată, are un diametru de 3 mm. Pe de altă parte, când este îmbibată în apă, diametrul său atinge 18 mm.

Cum se fac bilele și mărgelele de gel incolore?

Pentru a face bile și mărgele de gel incolore, veți avea nevoie de următoarele:

  • Bile decorative din hidrogel, incolor (transparent), biodegradabile – le puteți găsi în magazinele online sau în orice magazin de grădinărit sau florărie. Un pachet costă mai puțin de un euro.
  • Apă.
  • Recipient din sticlă.

Pașii de urmat:

  1. Luați câteva bile incolore. Aveți grijă să nu folosiți prea multe, deoarece după ce se umflă, vor ocupa mult spațiu și este posibil să rămâneți fără apă.
  2. Puneți bilele în apă și așteptați ca acestea să absoarbă apa.
  3. Atunci când turnați apă în pahar, bilele scufundate par a fi dispărut (aproape) complet, deoarece au același indice de refracție ca mediul în care sunt scufundate, adică apa.
  4. Un prim mod de a vă distra, este de a-i pune pe prietenii dvs. să ghicească ce se află în apă. Dacă aceștia nu știu că există altceva în afară de apă, atunci când vor pune mâna în el, vor primi o mare surpriză.
  5. Mergând mai departe, rețineți că durează câteva ore până când bilele dvs. absorb apa și în final se vor umfla.
  6. De asemenea, când bilele sau mărgele dvs. de gel incolore sunt complete, le puteți așeza în ghivece pentru a vă decora casa sau pentru a plasa plante în ele – vă asigurăm că aceste bile sau mărgele de hidrogel vor avea un efect spectaculos și vor impresiona orice invitat.
Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!