Home Nou Cum se păstrează dulceața de gutui?
Nou

Cum se păstrează dulceața de gutui?

Gutuia este un fruct de sezon. Și in în mod curios, este una dintre cele mai scăzute în zahăr, dar adevărul este acela că de cele mai multe ori se consumă de obicei sub formă de „gem de gutui”, deoarece este ideal pentru degustare pe tot parcursul anului. Dar cum putem păstra perfect dulceața de gutui, astfel încât dureze mult mai mult? Haideți să aflăm împreună!

Sfaturi pentru conservarea marmeladei de gutui mai mult timp

Nu este nevoie să facem gemuri de gutui pentru o perioadă de 10 ani! Mai bine pregătim o cantitate mică, deoarece după mai multe luni aceste gemuri pot fermenta și, de asemenea, își pot pierde gustul. Cu toate acestea, după ce terminăm de făcut o anumită cantitate, celălalt pas este să o păstrăm corespunzător, astfel încât să își păstreze intacte gustul și textura. În continuare, vom afla care este cea mai bună metodă de conservare a gemului sau marmeladei de gutui.

Păstrarea marmeladei de gutui în cămară

Dulceața de gutui sau marmelada poate fi foarte bine depozitată departe de lumină, căldură și umiditate, ideal într-un beci sau o cămară. Astfel că, dacă borcanul a fost sterilizat corespunzător, în acest fel, se va păstra timp de câțiva ani. Pe de altă parte, odată ce borcanul a fost deschis, este mai bine să îl păstrăm la frigider și să-l consumăm în termen de 10 zile.

Păstrarea gemului de gutui în frigider

Dacă locuim într-un loc cald sau dorim să prelungim termenul de valabilitate al acestei dulceți, indicat ar fi să o depozităm în frigider. Pentru a face acest lucru în mod corect, după ce pregătim pasta de gutui și observăm că s-a răcit, o putem înfășura în folie de aluminiu sau folie alimentară și o putem păstra în frigider. În acest fel, va dura aproximativ trei săptămâni fără să se strice.

Păstrarea gemului de gutui dulce în congelator

Deși datorită cantității mari de zahăr, gemul de gutui nu îngheață, temperaturile scăzute încetinesc procesul natural de deteriorare a acestui aliment. În teorie, fierberea pastei de gutui, împreună cu frigul constant dezvoltat de un congelator, marmelada ar putea rămâne în stare bună pe termen nelimitat. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să așezăm gemul de gutui într-o pungă potrivită pentru congelare și o depozităm în congelator (congelată). În acest fel va fi oricând gata să fie consumată, și fără a-și pierde caracteristicile naturale. Nu trebuie să uităm să inscripționăm data când am depozitat-o în pungă și, după ce o tăiem în bucăți, o putem consuma din când în când.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!