Home Diverse Cum să faci cartofi copți la cuptor fără să se lipească?
Diverse

Cum să faci cartofi copți la cuptor fără să se lipească?

Atunci când gătim cartofii la cuptor se întâmplă de mai multe ori să se lipească de tavă. De aceea, în acest articol vom afla câteva trucuri pentru a face cartofi gătiți la cuptor, bine rumeniți, dacă ne place mai bine făcuți și mai crocanți, fără să se lipească de tava de gătit.

Ingrediente – 4 porții

– 1 kg de cartofi
– ulei
– pesmet
– sare
– oregano
– busuioc
– ardei roșu
– praf de chili

Cum să faci cartofi copți la cuptor fără să se lipească? 

Cartofii copți nu vor arăta prea grozav dacă se lipesc în timpul gătitului. Pentru a preveni acest lucru, procedați astfel:

– Pentru a începe, vom spăla cartofii pentru a îndepărta amidonul (aceasta este substanța care îi face să se lipească).

– Apoi, vom tăia cartofii în bucățele mici și îi vom adăuga într-un castron cu condimente în funcție de gustul fiecăruia.

– În cele din urmă, uleiul; se amestecă și, în final, se presară pesmet. Astfel, pesmetul de pe cartofi va crea un fel de strat protector și nu se vor lipi.

– Vom pune cartofii în tigaie cu un strat foarte subțire de ulei; cuptorul preîncălzit 180°.

– Când sunt aurii pe o parte, vom începe să-i întoarcem, și numai atunci vom adăuga sare.

Timpul de coacere este de aproximativ 1 oră.

 

Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!
Enable Notifications    OK No thanks