Atunci când gătim cartofii la cuptor se întâmplă de mai multe ori să se lipească de tavă. De aceea, în acest articol vom afla câteva trucuri pentru a face cartofi gătiți la cuptor, bine rumeniți, dacă ne place mai bine făcuți și mai crocanți, fără să se lipească de tava de gătit.
Ingrediente – 4 porții
– 1 kg de cartofi
– ulei
– pesmet
– sare
– oregano
– busuioc
– ardei roșu
– praf de chili
Cum să faci cartofi copți la cuptor fără să se lipească?
Cartofii copți nu vor arăta prea grozav dacă se lipesc în timpul gătitului. Pentru a preveni acest lucru, procedați astfel:
– Pentru a începe, vom spăla cartofii pentru a îndepărta amidonul (aceasta este substanța care îi face să se lipească).
– Apoi, vom tăia cartofii în bucățele mici și îi vom adăuga într-un castron cu condimente în funcție de gustul fiecăruia.
– În cele din urmă, uleiul; se amestecă și, în final, se presară pesmet. Astfel, pesmetul de pe cartofi va crea un fel de strat protector și nu se vor lipi.
– Vom pune cartofii în tigaie cu un strat foarte subțire de ulei; cuptorul preîncălzit 180°.
– Când sunt aurii pe o parte, vom începe să-i întoarcem, și numai atunci vom adăuga sare.
Timpul de coacere este de aproximativ 1 oră.