Home Nou Cum să faci glazură de ciocolată fără unt sau smântână?
Nou

Cum să faci glazură de ciocolată fără unt sau smântână?

Glazura de ciocolată conferă un aspect neted și strălucitor. Poate fi folosită cu succes pentru a acoperi diverse prăjituri și deserturi. Desigur, există o mulțime de rețete pentru glazura de ciocolată, însă majoritatea au în compoziție grăsimi animale, precum untul sau smântâna. Dar dacă doriți să învățați cum să faceți o glazură de ciocolată fără aceste grăsimi, consultați această rețetă.

Cum să faci glazură de ciocolată fără smântână?

Deci: vă puteți pregăti fără probleme o glazură de ciocolată fără unt sau smântână, folosind margarină vegetală, ulei de cocos și unt de cocos. Margarina vegetală și uleiul de cocos face desertul moale, ușor de tăiat, se topește instantaneu în gură, în timp ce untul de cocos îi conferă fermitate, și în plus, au avantajul că le puteți cumpăra la borcan și astfel evita ambalajele din plastic.

Important! Pentru prepararea glazurii, ar trebui să utilizați cacao, margarină vegetală, ulei/unt de cocos de înaltă calitate, organice chiar, deoarece gustul glazurii vor depinde de acestea.

Ingrediente

Pentru a face glazura de ciocolată fără unt sau smântână, veți avea nevoie de următoare:

  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri zahar
  • 60 gr de unt de cocos
  • 1 pliculeț zahar vanilat (opțional)
  • 4 linguri apă
  • 20 gr ulei de cocos sau margarină

Mod de preparare:

1. Încălziți zahărul și apa într-o cratiță.

2. Adăugați untul de cocos și amestecați, astfel încât să nu ardă nimic.

3. Apoi, adăugați cacao, și puneți tigaia pe foc (de preferință, la foc mic).

4. Amestecați continuu pentru a obține o pastă omogenă. Dacă doriți să fie mai lichidă, adăugați mai multă cacao, dimpotrivă, adăugați apă.

5. Când glazura devine omogenă, opriți aragazul, adăugați 20 gr de ulei de cocos (sau margarină), apoi amestecați bine. Uleiul este adăugat pentru a face glazura strălucitoare.

6. Glazura de ciocolată cu cacao, unt și ulei de cocos este gata, acum o puteți aplica pe produsele de patiserie. Se păstrează câteva zile la frigider.

Știți deja cum să faceți glazură de ciocolată fără unt sau smântână utilizând aceste produse vegetale. Dar, dacă problema este că nu aveți în casă unt sau smântână, puteți face această rețetă foarte cremoasă folosind lapte condensat sau ciocolată de gătit.

Acordă o notă acestui articol!

Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!