Home Diverse, Nou Cum să faci lipici din orez?
DiverseNou

Cum să faci lipici din orez?

De câte ori vi s-a întâmplat să aveți nevoie să lipiți niște hârtie sau un carton și vi s-a terminat lipiciul? Ei bine, puteți finaliza lucrarea, înlocuindu-l cu unul super ecologic și organic, pe care să îl puteți prepara ușor și simplu în confortul locuinței dvs. În continuare, vă vom învăța cum să faceți un lipici de casă, ideal pentru lipirea figurinelor: lipici de orez.

Realizarea acestui lipici de orez este foarte simplu și va fi foarte util pentru lucrul cu hârtie și înlocuirea pastei tradiționale din făină.

Pentru a face acest lipici de orez, veți avea nevoie de:

  • O cană și jumătate de apă
  • O ceașcă de orez sau faină de orez

– Pentru a începe prepararea lipiciului din orez, trebuie să fierbeți la foc foarte mic o ceașcă de orez sau faină de orez în o cană și jumătate de apă. Lăsați-l să se fiarbă aproximativ 20-30 de minute.

– Încercați să amestecați des, astfel încât orezul să nu se lipească de fundul oalei. Când începe să se fiarbă, orezul este oarecum păstos, se destramă și va elibera tot amidonul, care, combinat cu lichidul, are ca rezultat un adeziv de casă mai mult decât eficient. Rețineți că, cu cât bobul este mai gros, cu atât va avea mai bogat în amidon și cu atât va fi mai bun lipiciul.

– Odată ce timpul a trecut, strecurați orezul cu ajutorul unei strecurătoare sau a unei site cu un bol dedesubt și păstrați doar lichidul.

– Puneți-l într-o oală și fierbeți-l încă câteva minute, pentru a-l îngroșa puțin mai mult.

– Când are consistența lipiciului de vinil, scoateți-l de pe foc, lăsați-l să se răcească și apoi îl puteți folosi.

– Aplicați adezivul folosind o spatulă sau perie, este ideal pentru realizarea celor mai variate meșteșuguri și vă permite, de asemenea, să lipiți bucăți de hârtie, carton, etc.

– Rețineți că acest lipici de orez este foarte practic deoarece, deși este alb, atunci când se usucă este complet transparent.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!