Săpunul de pătrunjel este un produs foarte puternic datorită ingredientelor sale excepționale. Fiind foarte eficiente în reglarea nivelului pH-ului pielii, ele au efecte de albire și combate acneea. Și pe lângă faptul că este un săpun ușor de făcut, de asemenea, curăță perfect pielea și, în același timp, nu o usucă. Și ca să nu mai ne lungim cu vorba, să aflăm care sunt beneficiile pe care le aduc pielii și cum să ne facem propriul săpun de pătrunjel!
Cuprins
Care sunt beneficiile săpunului de pătrunjel?
Săpunul de pătrunjel, chiar dacă nu este foarte utilizat în scopuri cosmetice, conține ingrediente care stimulează colagenul și elastina, îmbunătățind circulația sub piele, optimizând procesul de oxigenare, regenerând celulele. Mai mult, datorită conținutului său ridicat de vitamina C și E, este ideal în menținerea sănătății si vitalității pielii. Nutrienții săi au efecte de albire și regenerare și, odată absorbiți, reduc hiperpigmentarea pielii și elimină sau diminuează petele negre.
Utilizarea regulată a săpunului furnizează stratului gros de piele o mulțime de antioxidanți care inhibă efectele negative ale razelor UVA și ale stresului oxidativ, și care previne uzura celulară și îmbătrânirea prematură. Având proprietăți antiinflamatorii, acest săpun reduce iritarea și simptomele alergice. De asemenea, previne modificarea în textura pielii tenului. Și nu în ultimul rând, acest săpun reglează nivelul pH-ului pielii și previne acneea, punctele negre și alte probleme ale pielii cauzate de producția excesivă de sebum.
Cum se prepară săpunul de pătrunjel?
Dacă dorim să ne facem propriul săpun de pătrunjel în casă, pentru a profita de beneficiile sale, tot ce trebuie să facem este să urmăm rețeta simplă de mai jos. În primul rând, pentru a face acest săpun, vom nevoie de:
Ingrediente:
- ½ cană de infuzie de pătrunjel (125 ml)
- ½ cană infuzie de ceai verde (125 ml)
- 2 linguri de miere organică
- 1 săpun cu glicerină 250g
- 2 linguri de fulgi de ovăz
- 2 linguri de lapte praf
Preparare:
- Se infuzează două sau trei linguri din fiecare plantă, într-o jumătate de cană de apă (125 ml).
- Din moment ce lichidele sunt calde, se adaugă/amestecă laptele praf, fulgi de ovăz cu mierea.
- Se amestecă totul cu ajutorul unei linguri de lemn, până se obține o pastă omogenă.
- Într-o cratiță de inox cu fund dublu, se topește săpunul cu glicerină.
- Când săpunul devine lichid, se ia de pe foc, apoi se amestecă cu celelalte ingrediente și se lasă până se răcește.
- Se toarnă amestecul în forme și se lasă să stea timp de 2 până la 3 ore pentru ca săpunurile să se solidifice.
Cum se folosește săpunul de pătrunjel?
Pur și simplu, îl putem folosi zilnic, la fel cum o facem cu săpunul nostru obișnuit și peste o lună vom remarca cu plăcere dispariția petelor de pe față. Însă cu toate acestea, fiind un săpun total natural, fără conservanți, nu trebuie să-l așezăm sub jeturile de apă, deoarece atunci când se înmoaie prea tare își pierde consistența și, prin urmare, se distruge mult mai repede decât cele de pe piață.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.