Home Cultural Cum să faci o descriere despre tine?
Cultural

Cum să faci o descriere despre tine?

Poate fi foarte dificil să te definești pe tine însuți, fiindcă este o tendință firească de a supravaevalua acele aspecte de care ești mândru, prezentând ceea ce crezi că te face să ieși în evidență, deși, în acest sens, nu poți lua în considerare defectele pe care le ai și pe care nu le poți vedea. Pentru a face o descriere eficientă, trebuie să obții atenția de la început, să fii capabil să stimulezi și să comunici interesele într-un mod autentic. Și apoi, în acest articol, vă vom învăța pas cu pas tot ce trebuie să știi pentru a crea o descriere eficientă despre tine.

Primul lucru pe care ar trebui să-l iei în calcul atunci când dorești să faci o descriere bună despre tine, trebuie să te gândești cui îi vei oferi aceste informații. În mod cert, descrierea personală din CV poate fi total diferită de cea oferită, să zicem, unui prieten. Drept urmare, este esențial să identifici publicul.

Pentru a face o descriere plăcută despre tine, trebuie să te gândești și la datele care sunt relevante și la cele care nu sunt. Din acest motiv este important să te informezi foarte bine despre profilul de persoană pe care îl caută, fie pentru un loc de muncă, fie pentru o bursă. Mai mult, chiar și pentru a atrage ceva care îți place, este întotdeauna important să vezi ce au nevoi și ce le poți oferi la schimb.

Poți începe această descriere dându-ți numele complet, locul de naștere și vârsta, precum și locul actual de reședință.

În continuarea descrierii despre tine, ar fi indicat să scoți în evidență toate realizările tale academice, adică diplomele, cursurile și abilitățile pe care le deții.

Dacă este relevant, ar trebui să adăugi realizările profesionale, ce ai făcut în ultimii ani, care a fost experiența ta la ultimul loc de muncă etc.

Într-o descriere eficientă despre tine, nu pot lipsi caracteristicile personale. Este interesant să oferi informații despre cât de creativ ești, cât de energic, proactiv și cât de bun partener de business ești de fel.

În mod normal, dacă te afli la un interviu pentru un loc muncă, îți vor cere să spui și un defect despre tine. Nu te ascunde, fă din acel defect o virtute. De exemplu, dacă te consideri un încăpățânat la serviciu, îl poți decora cu un „Îmi place să fiu perfecționist”.

În finalul descrierii despre tine, este esențial să fii scut și concis. Prin urmare, încercă să selectezi cele mai importante informații despre tine, și să nu depășești mai mult de 200 de cuvinte.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (4 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!