Home Stil de viata Cum să faci suc de afine?
Stil de viata

Cum să faci suc de afine?

Urmareste-ne pe Google News

Sucul de afine este un preparat energizant și nutritiv cu multe beneficii pentru sănătate. Adulții și copiii îl pot consuma și profita din plin de virtuțile acestui suc natural. Dacă alegeți să faceți un suc de afine, veți avea un excelent antioxidant natural. Pe de altă parte, sucul de afine este un remediu natural excelent împotriva cistitei sau a infecțiilor urinare. În acest articol, vă explicăm cum să faceți suc de afine într-un mod simplu și rapid.

Beneficiile sucului de afine

Aceste fructe, pe care le numim „fructe de pădure” sunt una dintre fructele care au mai mulți antioxidanți. Antioxidanții prezenți în fructe ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire celulară, și prin urmare, sunt asociați cu prevenirea cancerului. În plus, au toate vitaminele din grupele B, A, C și E. Consumul de afine este benefic pentru persoanele cu probleme cardiovasculare și previne constipația. Pe lângă efectele sale sănătoase, aceste fructe ajută la întârzierea sau la prevenirea apariției diabetului în organism.

Afinele, de asemenea, sunt bogate în proantocianidine. Acești polifenoli contribuie la expulzarea bacteriilor din intestin și tractul urinar. Prin urmare, sunt un remediu natural excelent împotriva cistitei și a altor boli urinare. Și o modalitate excelentă de a le consuma este în suc, de aceea, în cele ce urmează vă arătăm pașii prin vă puteți prepara propriul suc de afine în doar câteva minute.

Ingrediente:

  • 2 căni de afine
  • Suc de la o jumătate de lămâie
  • 1 cană apă rece
  • Miere de albine sau îndulcitor natural, după gust
  • Blender sau mixer electric

Prepararea sucului de afine:

  1. Începeți să spălați foarte bine afinele pentru a îndepărta toate reziduurile.
  2. Adăugați în blender o cană de apă rece, sucul de la o jumătate de lămâie pentru a împiedica oxidarea ulterioară a sucului și cele două căni de afine.
  3. Porniți blenderul la putere medie și așteptați până când afinele sunt complet zdrobite. Dacă nu aveți un blender, puteți utiliza un mixer electric.
  4. Gustați sucul de afine și, dacă este necesar, adaugați miere sau un îndulcitor natural, după gust. Amestecați din nou. Dacă observați că sucul a devenit prea gros, puteți adăuga mai multă apă și amesteca din nou.
  5. În cele din urmă, strecurați sucul printr-o strecurătoare cu sită fină. Astfel, veți elimina orice reziduuri mici de fructe, iar sucul va fi mai lichid și mai delicios.

Și asta este tot! Rămâne doar să vă bucurați acest suc de afine atât de bogat, sănătos și răcoritor. Multă sănătate!

5/5 - (2 votes)
Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!