Home Nou Cum îți dai seama dacă cartoful și cartoful dulce este stricat?
Nou

Cum îți dai seama dacă cartoful și cartoful dulce este stricat?

Doriți să aflați dacă cartoful și cartoful dulce s-a stricat sau nu? Nimic mai simplu…, consultați toate modalitățile prin care puteți afla acest lucru!

Cum afli dacă cartoful este stricat?

– Examinați cartoful pentru a vedea eventualele semne de deteriorare, cum ar fi umezeală, pete maronii închise, mici crăpături sau putregai la suprafață, precum și un miros urât. Aceste bucăți pot fi îndepărtate de restul cartofului, dar cu toate acestea, gustul acru ar fi putut infecta restul legumei dvs.

– Tăiați cartoful și cartoful dulce și verificați dacă prezintă o pată maronie închisă la interior. Pentru a face acest lucru, tăiați-l longitudinal (pe lungime) și observați cu atenție aspectul pulpei: ar trebui să aibă culoarea caracteristică, fără „pete” întunecate.

– O altă modalitate de a vă da seama dacă cartoful este deteriorat, este prin contactul cu pielea. Pentru a face acest lucru, treceți cu degetele pe suprafața sa, și dacă observați că coaja este încrețită și uscată, poate fi un semn că leguma este stricată.

– Căutați colții mici sau rădăcinile care ies din cartofi. Mugurii noi sau germenii mici sunt mai clari sau au o culoare mai deschisă (verzuie) care, spre deosebire de cei vechi sunt inofensivi. Rădăcinile apărute lângă cele vechi sunt un semn clar că cartoful dulce s-a stricat.

– De asemenea, dacă vedeți că în anumite zone coaja cartofului are o tentă verziue, înseamnă că a fost expus prea mult la soare si a dus la formarea solaninei. În cantitate mare, acest compus este toxic, in special dacă o consumați într-o doză foarte mare (mai mult de o pungă de 10 kilograme de cartofi verzui).

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!