Home Nou, Stil de viata Cum să faci suc de sfeclă?
NouStil de viata

Cum să faci suc de sfeclă?

Urmareste-ne pe Google News

Sfecla este o legumă naturală foarte bogată în nutrienți. Și, cea mai bună modalitate de a profita de toate proprietățile pe care le oferă această miraculoasă rădăcină, este de a o consuma în stare crudă. Deci, cea mai bună modalitate de a face acest lucru este să faci un suc de sfeclă proaspăt. Descoperiți cum se prepară această băutură extrem de sănătoasă și, de asemenea, de ce este atât de bine să consumați suc de sfeclă în mod regulat.

Ingrediente

 • 2 rădăcini de sfeclă (echivalentul a aproximativ 500 grame, obținând aproximativ 250 ml suc)
 • 1 mână de mure sau zmeură
 • 2 mere roșii
 • 1 bucată de rădăcină de ghimbir (aproximativ 2cm)
 • 1 lingură de semințe de in (opțional)

Pașii de urmat pentru a prepara această rețetă:

Sfeclă este o rădăcină cărnoasă folosită pe post de legumă, care oferă multe beneficii pentru sănătatea dvs. Dacă alegeți să consumați sfecla sub formă de suc, puteți profita de următoarele proprietăți:

 • Din punct de vedere nutrițional, sucul de sfeclă este extrem de bogat în vitamine și minerale, datorită varietății mari de complecși, în special vitamina C și A, acid folic, fier, potasiu, fosfor, magneziu și calciu. De asemenea, oferă și alte vitamine din grupa B, pe lângă acid folic, deși în cantități mici, printre care putem menționa B1, B2, B3 și B6.
 • Este o băutură delicioasă, foarte bogată în antioxidanți, în special în carotenoizi și flavonoide, care ajută la reducerea efectele negative provocate de radicali liberi. Calitățile acestor antioxidanți sunt recunoscute ca fiind anti-cancerigene, astfel încât un consum regulat de sfeclă și suc de sfeclă vă poate ajuta la prevenirea cancerului.
 • De asemenea, sucul de sfeclă este o sursă importantă de betaină, un nutrient care are multiple beneficii pentru organismul nostru: antiinflamator, reduce riscul de boli cardiovasculare, facilitează procesul de digestie, îmbunătățește performanțele atunci când faceți exerciții fizice, curăță ficatul, rinichii și vezica biliară etc.

Pași:

 1. Spălați sfecla și merele bine (dacă nu sunt organice, trebuie să le decojiți).
 2. Tăiați-le în bucăți și puneți-le în storcătorul de fructe, împreună cu ghimbirul și murele.
 3. Pentru a termina, adăugați în sucul dvs. o lingură de semințe de in și decorați cu câteva fructe de pădure și frunze de mentă.
 4. Când ați terminat de pregătit sucul, serviți-l din ulciorul dvs. preferat.

Deși puteți face suc de sfeclă bazat exclusiv pe această legumă, puteți adăuga și alte fructe și legume, cum ar fi lămâie sau morcov, pentru a obține un smoothie mult mai nutritiv și mai plin de vitamine.

 

5/5 - (4 votes)
Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!