Home Nou Care este diferența dintre argint si alpaca?
Nou

Care este diferența dintre argint si alpaca?

De secole, argintul a fost folosit în mai multe moduri diferite, cum ar fi fabricarea de instrumente și bijuterii. În prezent, argintul este considerat pur cel de 92,5%, cu 7,5% cupru. Deoarece argintul pur este prea moale, nu este utilizabil; din acest motiv este amestecat cu alte metale pentru a-l face mai rezistent la utilizarea zilnică. Însă cu toate acestea, cel mai folosit metal pe scară largă pentru accesorii precum coliere, cercei, farmece și brățări, nu este argintul pur, ci aliajul numit alpaca. Dar, ce vă putem spune, este că acest alpaca, este un aliaj de zinc, cupru și nichel. În cele ce urmează, vă explicăm cum puteți face diferența între argint și alpaca!

Cum poți distinge argintul de alpaca?

Verificați interiorul articolului de argint dacă prezintă marcajul „0.925” gravat pe orice componentă metalică. Acest număr indică faptul că piesa este fabricată din 92,5% argint, ceea ce înseamnă că este din argint autentic. Procentajul de 7,5% este cuprul. Un colier sau o brățară din argint trebuie să aibă obligatoriu ștanța „0.925” gravată pe clemă sau pe orice altă parte a bijuteriilor. Pe de altă parte, alpacaua (aliajul) nu va avea gravată ștanța „0.925”.

O altă modalitate simplă de a afla dacă un obiect este confecționat din argint sau din acest aliaj cunoscut și sub denumirea de argint german (alpaca), este să îi simțiți greutatea. Argintul, este un metal greu în comparație cu alte metale de calitate inferioară, cum ar fi nichelul sau cuprul, care sunt de obicei destul de ușoare. Deci, dacă accesoriul pe care îl aveți în mână nu are o greutate considerabilă și este într-adevăr foarte ușor, atunci accesoriul dvs. nu este din argint.

Culoarea alpaca, similară cu oțelul, este un alt semn care dezvăluie acest material că nu este argint, mai ales atunci când placarea este tocită și se poate vedea metalul de bază. Argintul are un aspect foarte reflectorizant, într-un ton aproape alb, uneori luminos sau ușor gălbui. În orice caz, culoare diferă foarte mult de o imitație din alpaca. Prin urmare, pentru a afla diferența, puneți metalul sub lumină puternică și vedeți cât reflectă.

De asemenea, puteți face distincția între alpaca și argint pur și simplu frecând metalul cu o cârpă. Deși, atât argintul, cât și alpaca se vor pata și vor oxida, alpaca își va recupera cu ușurință strălucirea frecându-l cu o cârpă. Petele de argint se pot îndepărta numai folosind o soluție specială de îndepărtare și nu doar o cârpă de lustruit.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!