Home Stil de viata, Frumusete, Nou Cum să faci ulei de trandafir?
FrumuseteNouStil de viata

Cum să faci ulei de trandafir?

Urmareste-ne pe Google News

Trandafirul este o plantă folosită din cele mai vechi timpuri pentru îngrijirea pielii. Faimoase sunt apa de trandafiri, uleiul esențial și uleiul de semințe de trandafiri. Uleiul de trandafir produs în casă, oferă aceleași beneficii terapeutice ca uleiurile aromatice din comerț. În articolul următor, vă vom arăta cum să faceți ulei de trandafir, simplu și rapid.

Proprietățile uleiului de trandafir

Antioxidanții și vitaminele din uleiul de trandafiri ajută la contracararea îmbătrânirii pielii, hidratând-o, făcând-o elastică și purificând-o. În plus, acest preparat are o acțiune relaxantă, anxiolitică și analgezică, prin urmare este un ulei de masaj excelent pentru a calma stresul și nervozitatea sau pentru a contracara durerea, tensiunea musculară sau durerea de stomac tipică ciclului menstrual. Masajele cu ulei de trandafiri s-au dovedit a fi utile nu doar pentru ameliorarea durerilor de spate, ci și pentru eliminarea durerilor localizate la nivelul spatelui din timpul sarcinii.

Uleiul de trandafir este, de asemenea, excelent pentru calmarea roșeții cauzată de expunerea prelungită la soare, împotriva arsurilor solare, dar și pentru a hidrata pielea și a prelungi bronzul.

Pregătirea uleiului de trandafiri de casă

veți avea nevoie:

  • Petale de trandafir proaspete sau uscate
  • Ulei de bază precum migdale, jojoba, ulei de măsline.

Veți avea nevoie de trandafiri crescuți organic; dacă vă creșteți proprii dvs. trandafiri, cu atât mai bine. În caz contrar, îi puteți cumpăra din agricultura ecologică; nu uitați că acest ulei va fi aplicat pe pielea dvs. sensibilă.

Primul pas în fabricarea uleiului de trandafir este să zdrobiți petalele cu ajutorul unui mortar, pentru a-și elibera toate uleiurile esențiale. Puteți folosi, de asemenea, petale de trandafir uscate, însă aroma lor va fi una slabă.

Acum, așezați toate petalele zdrobite într-un borcan curat de aproximativ ¾. Umpleți borcanul cu ulei. Ar trebui să aveți în vedere atunci când utilizați un ulei, indicat ar fi să îl alegeți pe cel care are cea mai mică aromă. Alegerile bune sunt uleiul de migdale, uleiul de rapiță uleiul de jojoba, uleiul de șofrănel, sau chiar uleiul de măsline.

Acum trebuie doar să închideți sticla și să lăsați petalele de trandafiri să se macereze timp de câteva săptămâni (4-8), într-un loc răcoros și întunecat. Nu uitați să agitați bine flaconul în fiecare zi.

După acest timp, filtrați uleiul cu ajutorul unei strecurătoare. Așezați petalele pe un tifon sau un tricou vechi și strângeți-le pentru a stoarce fiecare porție de ulei aromatizat. Păstrați-l într-un borcan de sticlă întunecată. Acest ulei, îl puteți aplica direct pe piele sau puteți prepara diferite creme.

Mod de aplicare

Întindeți zilnic uleiul pe pielea ușor umedă și masați ușor până este absorbit complet. Prin aplicarea frecventă a acestui ulei de trandafir, vă veți hidrata vizibil pielea și cu timpul ea va deveni suplă și tânără. În același timp, dacă veți aplica în fiecare zi această loțiune de trandafir, veți fi mult mai relaxați.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!