Home Frumusete Cum sa faci un exfoliant cu cafea?
Frumusete

Cum sa faci un exfoliant cu cafea?

Știați că cafeaua este benefică pentru pielea dumneavoastră? Cafeaua exfoliază pielea feței și a corpului, promovează întinerirea, albirea, regenerarea celulară și stimularea sângelui. Este un produs ideal în lupta împotriva petelor, a ridurilor și a punctelor negre.

Dacă doriți să tesați eficiența acestui produs minunat, nu ratați acest articol despre cum se realizează exfolierea pielii cu cafea.


Pentru a face un exfoliant de cafea de casă, trebuie să aveți la îndemână următoarele ingrediente:

 • 2 căni de cafea măcinată.
 • O jumătate de ceașcă de zahăr alb.
 • 3 linguri ulei de măsline sau ulei de migdale, în funcție de preferințe.

Luați un vas pentru a realiza amestecul. Puneți cafeaua măcinată și zahărul alb în vas, apoi amestecați cele două ingrediente cu ajutorul unei linguri. Atât cafeaua cât și zahărul au o putere de exfoliere puternică, însă, în cazul acestui tip de exfoliant pentru față este recomandat să folosiți un tip de zahăr cu granulație fină pentru a evita deteriorarea pielii.

După ce se amestecă bine, adăugați treptat ulei de măsline sau ulei de migdale. Ambele produse sunt foarte bune în hidratarea și hrănirea pielii prin urmare, alegerea diferă în funcție de gusturile fiecăruia. Se amestecă ingredientele bine până se obține o pastă omogenă.


Mai jos vă prezentăm și alte 4 tipuri exfoliante cu cafea pe care le puteți testa pe corp și față.

Opțiunea 1

 • 1 lingură de miere
 • 2 linguri de cafea sau pudră de cafea

Opțiunea 2

 • 1 pachet de iaurt natural
 • 4 linguri de pudră de cafea sau cafea

Opțiunea 3

 • 2 linguri de ulei de măsline
 • 1 lingură de cafea sau pudră de cafea

Opțiunea 4

 • 2 linguri de cafea sau pudră de cafea
 • 4 linguri de lapte integrală

Cum să utilizați exfoliantul cu cafea de casă?

În mod ideal este indicat ca exfolierea cu cafea să se facă în timpul băii, deoarece, datorită vaporilor se deschid porii pielii și astfel, va acționa mult mai bine în zonele cu probleme. Aplicați în regiunea pe care doriți să o exfoliați, pe coapse, partea superioara a bratelor, burtă și față, frecați într-o mișcare circulară și în direcția de jos în sus, în special în zonele mai uscate sau în zonele în care există riduri.

După ce frecați cu cafea, îndepărtați exfoliantul cu apă caldă, iar la final aplicați o cremă hidratantă sau o loțiune de corp hidratantă pentru a menține pielea în stare bună. Exfoliați pielea în mod regulat, de cel puțin 2 ori pe săptămână. Astfel, veți elimina celulele moarte, punctele mici de pe față și veți stimula creșterea celulelor noi în dermă.

După aplicare acestui exfoliant cu cafea veți observa imediat efectele, și vorbim de efecte care elimină celulele moarte ale pielii, murdăria și lasă pielea mai catifelată și mai fină.

Acordă o notă acestui articol!

Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!