Home Relații Cum se tratează balanita?
Relații

Cum se tratează balanita?

Urmareste-ne pe Google News

Balanita reprezintă inflamația glandului penian și prepuțului. Această afecțiune poate fi cauzată de o varietate bogată de infecții bacteriene și fungice – cel mai frecvent fiind incriminată infecția cu Candida albicans. Prezența prepuțului la bărbații necircumciși tinde să creeze un mediu umed și cald care favorizează dezvoltarea germenilor patogeni. Majoritatea microorganismelor asociate cu balanită se găsesc deja la nivelul penisului, însă într-un număr mai redus. Totuși, atunci când regiunea din jurul glandului penian și prepuț nu este igienizată în mod corespunzător, aceste microorganisme se pot multiplica și pot provoca o infecție.

Bărbații care sunt afectați de o boală cu transmitere sexuală, precum tricomoniaza, pot de asemenea dezvolta simptome specifice balanitei. O altă categorie expusă riscului acestei afecțiuni sunt persoanele cu diabet. În balanită, glandul penian si prepuțul devin eritematoase și inflamate (la bărbații circumciși care nu prezintă prepuț, aceste simptome afectează doar vârful penisului).


În funcție de posibilele cauze, trebuie să alegeți un tratament adecvat care elimină balanita. Prin urmare, în acest articol vă explicăm cum se tratează balanita care s-a instalat adânc în pielea organului dvs. genital.


Cum se tratează balanita?

Tratamentul este dat pentru a ameliora mâncărimea și roșeața glandului și chiar a prepuțului în cele mai grave cazuri, care de obicei scade spontan în 4 până la 5 zile. În principiu este nevoie de un tratament sub formă de unguent antimicotic, cum ar fi ketoconazol, miconazol, clotrimazol sau nistatin.

Se pot administra, de asemenea, antifungice orale, cum ar fi fluconazolul, o tabletă de 150 mg administrată sub formă de doză unică.

De asemenea, trebuie să evitați alimentele cu multe zaharuri si carbohidrați care hrănesc celulele Candidei și care le oferă toată energia de care au nevoie pentru a supraviețui. În schimb, consumul de alimente organice, bogat în enzime active și bogat în vitamine și minerale, ucide celulele Candidei.

Atunci când balanita este produsă de o infecție bacteriană, tratamentul consta în administrarea antibioticelor pe cale orală. În copul de a știi dacă este necesar să luați antibiotice va trebui să fiți supuși unei probe de laborator pentru a verifica ce tip de bacterie cauzează balanita.

Administrarea orală a cefalosporinelor, cum ar fi cefalexina, ceftriaxona sau cefixima, este utilă pentru tratamentul balanitei produse de gonoree. De obicei, se administrează de patru ori pe zi, timp de 7 zile.

O altă posibilitate ar fi administrarea de macrolide, cum ar fi eritromicina și azitromicina, de regulă se prescriu pe o perioadă de timp de 7 zile, de două ori pe zi.

În cazul în care infecțiile recidivează frecvent, o măsură care trebuie luată în considerare pentru eliminarea acestora este circumcizia, în special în cazul fimozelor și parafimozei. Este o intervenție chirurgicală care constă în tăierea pielii prepuțului, lăsând expuse glandul. Se efectuează sub anestezie locală, durează mai puțin de o oră, nu necesită spitalizare și recuperarea durează 8 sau 10 zile. În acest fel, puteți retrage prepuțul pentru a-l curăța corespunzător, evitând astfel balanita.


Păstrarea igienei

Atunci când pielea este inflamată este indicat să mențineți zona curată și uscată, evitând utilizarea oricăror săpunuri, loțiuni sau elemente chimice parfumate care pot irita pielea. Cele mai eficiente remedii remedii naturiste pentru menținerea igienei și care sunt utile în tratarea balanitei genitale includ spălarea cu ceaiuri; soluții de mușețel, calendula, celandină; ingerarea plantelor medicinale. Deci, trebuie să spălați zilnic zona infectată cu unul dintre remediile enumerate anterior.

De asemenea, pentru a ameliora simptomele balanitei se recomandă spălarea de 2 sau 3 ori pe zi cu permanganat de potasiu sau cu Borax.


Alte recomandări pentru tratamentul balanitei

Pentru ca tratamentul împotriva balanitei să fie cât mai eficient este necesar să întăriți imunitatea și să evitați relațiile sexuale neprotejate. Femeile trebuie să poarte lenjerie din țesături naturale și să utilizeze produse de igienă hipoalergenică.

De asemenea, pentru a trata balanita într-un mod eficient este necesar să se prescrie creme pe bază de steroizi pentru a îmbunătăți rapid simptomele acesteia.

4.2/5 - (5 votes)
Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!