Crearea unor tablouri botanice decorative este o oportunitate excelentă de a vă decora casa, întruchipând ideile despre estetică, ergonomie și confort. Creându-vă un tablou cu propriile noastre mâini, îl acest fel puneți o bucată din sufletul dvs. în casele și apartamentele dvs., făcându-l original și cu bun gust. Dar pentru ca acesta să arate cu adevărat elegant și deosebit, aveți nevoie de inspirație. O veți găsi în ghidul următor, despre cum să faceți un tablou botanic cu plante uscate.
De ce să faceți un tablou botanic cu plante uscate?
Motivele din spatele realizării acestor tablouri din flori uscate sunt frumusețea, originalitatea, creativitatea, personalizarea și durabilitatea. În plus, vă oferă o modalitate ușoară de reconectare cu natura și de a spori impactul ei natural în propria dvs. casă prin culorile și detaliile diferitelor specii de plante. Vorbim despre elemente precum flori, tulpini și frunze. Cu aceste organisme vegetale, care pot fi găsite cu ușurință în zonele depărtate de așezările omenești, pot fi proiectate tablouri botanice care se pot potrivi foarte bine în tot felul de medii și stiluri decorative.
Cum să faceți un tablou botanic cu plante uscate?
#1. Crearea unui tablou botanic lucrat manual este o procedură foarte simplă: în timpul unei plimbări la țară adunați cele mai bune flori, tulpini și frunze de câmp de toate tipurile, apoi tăiați rădăcinile tulpinilor, îndepărtând și câteva frunze atârnate sau rupte și asigurați-vă că nu au insecte.
#2. În continuare, va trebui să le uscați cu răbdare între paginile unei cărți groase și grea, dar nu uitați să așezați florile între șervețele, altfel paginile cărții se vor pata. Ca sa evitați riscul apariției mucegaiului, puteți înlocui șervețelele cu pagini de ziar.
#3. Odată ce s-au uscat, trebuie să alegeți rama în care veți așeza imaginea florală. Puteți să refolosiți una pe care o aveți deja prin casă și care vă place în mod deosebit sau puteți căuta un cadru realizat din materiale reciclate, sau din lemn de bambus netratat.
#4. După ce l-ați ales, obțineți o hârtie de orez colorată sau o hârtie din in și bumbac, sau doar bumbac pentru a-o folosi ca fundal. Alternativ și pentru un rezultat mai simplu, puteți opta pentru aplicarea materialului ornamental direct pe sticlă.
#5. În acest moment puteți începe să creați o compoziție florală, fixând-o pe hârtie cu un fel de adeziv, așa că în mod ideal ar trebui să o faceți cu lipici într-o variantă ecologică și prietenoasă cu mediul. Însă, pentru a adăuga o notă extrem de fermecătoare și pitorească, puteți introduce un fluture de hârtie pe care îl puteți face cu ușurință dintr-un carton colorat. Dacă preferați să nu desenați, puteți opta pentru o imagine gata de decupat. Fluturele trebuie lipit, de asemenea, pe exteriorul imaginii folosind adeziv, deci nu în interior cu restul materialului folosit pentru compoziție.
#6. Apoi, va trebui să curățați foarte bine geamul de sticlă și să îl suprapuneți peste compoziție, pe care ați plasat-o deja în interiorul ramei. Acum tabloul dvs. botanic din flori uscate a fost finalizat și puteți decide unde trebuie așezat.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.