Home Nou, Frumusete Cum să îngrijești părul vopsit? – 8 sfaturi utile pentru păstrarea frumusețea culorii părului vopsit cât mai mult timp
FrumuseteNou

Cum să îngrijești părul vopsit? – 8 sfaturi utile pentru păstrarea frumusețea culorii părului vopsit cât mai mult timp

Urmareste-ne pe Google News

Vopsirea părului a devenit o practică importantă din viețile multora. Cu toate acestea, după colorare, există necesități speciale chiar și pentru această procedură de bază. În primul rând, imediat după vopsire, este recomandat să-l îngrijiți în mod corespunzător pentru a va ajuta la păstrarea nuanței strălucitoare pe o perioadă mai lungă de timp și de asemenea, pentru a obține un păr strălucitor și puternic. Și în acest articol, vă vom spune cum să vă îngrijiți corect părul vopsit.

Care sunt caracteristicile părului vopsit?

Schimbarea culorii naturale a părului cu vopsele (fie luminându-l, întunecându-l, decolorându-l complet etc.) produce modificări în structura acestuia, făcând ca acesta să fie:

  • Mult mai sensibil la agenții externi: soare, clor, sare de mare, poluare… sau chiar substanțe chimice din șampon.
  • Mult mai fragil și mai predispus la rupere.
  • Mult mai uscat decât de obicei.
  • Mult mai dur, în unele cazuri.
  • Mult mai predispus la pierderea strălucirii și luminozității, în timp.

Din fericire, îngrijirea optimă poate reduce sau neutraliza astfel de probleme.

Cum să îngrijești părul după vopsire?

Deci, dacă tocmai ați ieșit din salonul de înfrumusețare și sunteți mulțumit de noul dvs. look, urmați aceste 8 sfaturi utile pentru a vă mențineți părul vopsit sănătos și vibrant.

1. Așteptați (cel puțin) 2 zile după vopsire înainte de a vă spăla părul

Acordați părului puțin timp pentru a-i permite pigmentului să prindă de fiecare fir. Nu vă spălați părul imediat după vopsire. Așteptați cel puțin 2-4 zile înainte de a-l expune la șampoane.

2. Folosiți un spray special pentru a vă proteja culoarea părului

Există nenumărate produse special concepute pentru a proteja părul vopsit și ar trebui să le folosiți după ce v-ați vopsit părul. Cel mai bine este să alegeți un produs special pentru culoarea părului dvs., fie că este roșcat, blond, șaten, brunet etc.

3. Alegeți un șampon special pentru par vopsit

Utilizați șamponul potrivit pentru a preveni decolorarea prea rapidă a părului. Pe piață există multe opțiuni de șampoane speciale pentru părul vopsit. Aceste produse conțin ingrediente blânde care hrănesc fibra părului și, pe lângă fixarea pigmenților, reduc oxidarea culorii. De aceea poate, devine o obișnuință ca frizerii să recomande spălarea părului vopsit cu astfel de șampoane care nu au în compoziția lor substanțe precum sulfați sau siliconi. După cum se știe, sulfații îndepărtează pigmenții din părul vopsit și, de asemenea, pot usca părul mai mult.

4. Evitați apa fierbinte

Când vă spălați părul, evitați apa fierbinte și clătiți-l cu apă călduță sau rece. Desigur, apa fierbinte deschide cuticulele părului pentru a pătrunde mai bine în scalp, dar determină și o decolorare. Deci, dacă doriți să aveți o culoare vibrantă pentru mai mult timp, evitați apa fierbinte!

5. Evitați expunerea la soare

Expunerea la soare vă poate usca și decolora părul. Prin urmare, este recomandat să-l protejați, purtând o pălărie!

6. Protejați-vă de căldură

Părul vopsit este mai sensibil la instrumentele de coafat indispensabile, precum uscătoarele, fiarele de călcat, ondulatoarele… În plus, folosirea lor continuă poate face ca culoarea să-și piardă din luminozitate. Încercați să reduceți utilizarea acestora dacă v-ați vopsit recent părul, și chiar când le utilizați, nu uitați să aplicați un protector termic.

7. Aplicați tratamente hrănitoare și hidratante

Părul vopsit se deshidratează, așa că secretul este să-l mențineți la maximum hrănit și hidratat. Produsele de îngrijire profundă, cum ar fi măștile, sunt excelente pentru a ajuta la combaterea deteriorării culorii și la menținerea părului hrănit și hidratat. Prin urmare, ar fi indicat să aplicați o mască de păr o dată pe săptămână.

8. Reduceți spălarea zilnică cu apă

Deși ar trebui să vă spălați părul ori de câte ori aveți nevoie, dacă tocmai v-ați vopsit părul ar trebui să încercați să depărtați frecvența spălării cu apă, astfel încât culoarea să reziste mai mult (mai ales în cazul vopselelor semipermanente sau temporare). De asemenea, ar trebui să vă protejați părul la duș atunci când nu aveți de gând să-l spălați. Purtați o cască de duș pentru a nu se uda.

Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!