Home Nou Cum să îți cauți un loc de muncă în Belgia?
Nou

Cum să îți cauți un loc de muncă în Belgia?

Găsirea unui loc de muncă în Belgia este o sarcină dificilă, mai ales pentru străini, însă nu imposibilă. Oportunitățile de muncă în Belgia sunt foarte variate, iar salariul este pe măsură (minim 18.024 EUR pe an). Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă în Belgia, în acest articol veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie.

Ghid de angajare în Belgia

Cunoașterea limbilor străine și experiența dvs. vor fi o parte fundamentală atunci când doriți să obțineți un loc muncă în această țară. Există trei regiuni foarte diferite în Belgia, Nordul (vorbitor de lb. flamandă și engleză), Sudul (vorbitor de lb. franceză) și regiunea capitalei Bruxelles, care este bilingvă. Prin urmare, alegeți regiunea în funcție de limba pe care o cunoașteți cel mai bine. Orașele care oferă cele mai bune posibilități de angajare din Nord sunt Ghent, Bruges, Leuven și Anvers, în timp ce orașele care oferă cele mai multe posibilități din Sud sunt Liège, Eupen, Namur, Wavre, etc.

Pentru început, trebuie să vă actualizați Curriculum vitae, și eventul, să redactați o scrisoare de intenție, explicând motivațiile dvs. pentru obținerea acestui loc de muncă.

Căutați în Google cuvântul cheie legat de profesia dvs. și adăugați Belgia, vizitând toate paginile web care apar în primele cinci pagini ale motorului de căutare, acestea vin de obicei cu cele mai interesante oferte de muncă în Belgia.

Completați-vă CV-ul pe cele mai importante site-uri web pentru a găsi un loc de muncă în Belgia: actiris.be (pentru căutarea unui loc de muncă în regiunea Bruxelles), europa.eu.int/eures, ec.europa.eu/eures/index.jsp

Alte resurse utile:

  • jobat.be – este un site flamand foarte popular cu anunțuri de locuri de muncă.
  • vacature.com – un site de ocupare a forței de muncă cu sediul la Bruxelles.
  • stepstone.be/en/ – un site norvegian de căutare a unui loc de muncă, care are versiunea sa în limba belgiană.

Vizitați site-urile web ale celor mai importante ziare din Belgia pentru a căuta oferte de locuri de muncă. Unele dintre aceste mijloace sunt:

  • De la Morgen: www.demorgen.be
  • De la Standaard: www.standaard.be
  • Het Laatste Nieuws: www.hln.be
  • La libre Belgique: www.lalibre.be
  • La Dernière Heure: www.dhnet.be
  • Le Soir: www.lesoir.be

Vizitați direct cele mai cunoscute companii din Belgia, în special cele din aria dvs. de pregătire profesională și faceți acest lucru în cele mai aglomerate perioade ale anului (septembrie și ianuarie).

Contactați ambasada României, care se află în Belgia pentru a afla situația ocupării forței de muncă.

Accesați site-ul guvernului belgian și căutați secțiunea „angajare și formare” – http://www.brussels.be/artdet.cfm/4002

Căutați un loc de muncă nu doar în agențiile belgiene de ocupare a forței de muncă, ci și în cele internaționale.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!