Home Nou Cum să preveniți hainele din lână să lase scame?
Nou

Cum să preveniți hainele din lână să lase scame?

Urmareste-ne pe Google News

Scamele pot distruge chiar și cel mai frumos articol vestimentar din lână – îl face să arate imediat neîngrijit și uzat. În general, articole de îmbrăcăminte din lână, cum ar fi pulovere, paltoane, eșarfe, pantaloni și bluze au tendința de a face scame și de a le împrăștia în mediul înconjurător. Pentru a evita apariției scamelor în fiecare parte a hainelor și a casei, citiți acest ghid, foarte simplu și rapid de implementat.

Modalitatea de stopare a puloverelor, paltoanelor, eșarfelor, pantalonilor sau bluzelor din lână de a lăsa scame

Pentru a evita lăsarea scamelor, spălați manual hainele din lână (oaie sau capră de angora/mohair) cu apă nu prea fierbinte, detergent pentru îmbrăcăminte delicată, verificând oricum eticheta. Adăugați în apă detergent și sare grunjoasă, care va împiedica îmbrăcămintea să se decoloreze, apoi clătiți bine și, dacă doriți, adăugați balsam pentru țesături.

În timpul spălării, veți observa imediat că excesul de păr prezent în hainele din lână va fi îndepărtat în mod natural de apă. La spălare, aveți grijă să nu strângeți sau să răsuciți articolul vestimentar excesiv, deoarece acest lucru îl poate deteriora.

După spălare, trebuie să aveți grijă să întindeți pulovărul, paltonul, eșarfa, pantalonii sau bluza pe orizontală și nu pe verticală așa cum se practică de obicei, și, evident, va trebui să îl scoateţi afară la uscat.

Din moment ce s-a uscat, introduceți fiecare haină de lână în interiorul unei pungi de plastic resigilabile și găsiți un loc pentru aceasta în congelator. Secretul pentru a preveni un pulover de lână sau o bluză să nu mai lase scame, este de a-o lăsa în congelator aproximativ 2 ore. Această metodă nu numai că ajută la reducerea scamelor, ci și înmoaie țesătura și o face mai puțin înțepătoare.

Cu o oră înainte de a-o îmbrăca, scoateți-o din congelator (nu o puneți pe radiator pentru a lăsa să se usuce!) Și o puteți purta.

Dacă după câteva zile începe să lase scame din nou, repetați procedura așezând haina în punga de plastic și apoi în congelator timp de 2-3 ore.

Dacă, pe de altă parte, doriți să îndepărtați scamele de pe suprafața multor țesături naturale, pe lângă peria tipică cu role cu benzi adezive, puteți încerca să le îndepărtați cu o piatră ponce. Cu doar câteva mișcări rapide – toate scamele și fibrele de pe hainele dvs. de lână vor fi pe partea abrazivă a acestor instrumente excelente.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!