Home Tehnologie Cum să redați fișiere .avchd pe PC sau laptop?
Tehnologie

Cum să redați fișiere .avchd pe PC sau laptop?

Aveți un fișier cu extensia .avchd pe care nu îl puteți citi sau vizualiza? În acest articol, vă arătăm cum să redați videoclipuri în format avchd pe PC sau laptop, lucru foarte util în cazul în care aveți fișiere cu aceste caracteristici și nu aveți niciun software cu care să le vizualizați.

Ce este formatul .AVCHD?

Formatul AVCHD se referă la Advanced Video Coding High Definition, care ar putea fi tradus ca „codificare video avansată de înaltă definiție” și, după cum sugerează și numele său, acest format este destinat să stocheze fișiere sau conținut de înaltă definiție (HD).

Acest format conceput special pentru înregistrarea video este deținut de compania Sony (deși diverse dispozitive marca Panasonic integrează și acest format).

Redarea formatului AVCHD nu este acceptată de toate playerele Blu-ray Disc, chiar dacă AVCHD are multe similarități cu formatul Blu-ray Disc, acesta nu întrunește toate specificațiile Blu-ray Disc.

Redarea fișierelor cu extensia .AVCHD

Pentru a le reda pe computer sau laptop, trebuie să utilizați un sistem de operare modern (în afară de Windows XP), care poate rula un media player. Chiar dacă sunt versiuni mai vechi, Windows 7 și Windows 8 vin cu Media Player 12 ca standard, astfel încât să le puteți reda. În mod cert, dacă utilizați Media Player 12, puteți reda fișiere cu extensia .avchad fără codecuri suplimentare, și fără niciun efort suplimentar. Este cea mai bună și sigură modalitate de a deschide astfel de fișiere video, deoarece este software-ul oficial al companiei Windows, care funcționează cu succes pe cele trei sisteme de operare.: Win7, Win8 și Win10.

O altă modalitate de a reda fișiere cu extensia .AVCHD, este să utilizați un software gratuit, un player multimedia open source cu diverse codecuri încorporate, cum ar fi VLC. Este un program foarte bun, deoarece poate reda și alte tipuri de fișiere, în afară de formatul video AVCHD. De fapt, majoritatea computerelor folosesc astăzi acest popular player.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!