În ciuda campaniilor de informare cu privire la pericolele consumului de tutun, milioane de oameni nu pun la socoteală cazurile de cancer și bolile de inimă, leziunile ficatului, creierului și riscului real de deces prematur, continuând să fumeze. Deoarece este imposibil să-i facem să renunțe complet la această dependență, efectele sale nocive ar trebui reduse la minimum. În cazul fumătorilor înrăiți, un exemplu de reducere a nocivității este să respecte anumite reguli și să își îngrijească corpul cu atenție. Iată câteva sfaturi despre cum puteți reduce efectele negative ale dependenței de tutun.
Cuprins
Cum să reduceți efectele nocive ale fumatului?
Nu există nicio îndoială că fumatul reprezintă un risc mortal pentru sănătate, dar experiența a arătat că este o dependență atât de grea de combătut. Nicotina, una dintre componentele principale ale tutunului, provoacă cea mai puternică dependență de nicotină, care nu permite unei persoane să renunțe la fumat atunci când are o astfel de dorință. Compușii fumului de tutun accelerează descompunerea unui număr de astfel de vitamine în organism precum C, E, B, zinc, acid folic, beta-caroten. Totuși, cei care nu pot renunța încă la acest obicei, pot încerca să reducă consecințele negative asupra sănătății respectând anumite proceduri de rutină și reguli de nutriție.
Care sunt alimentele care vă vor ajuta să eliminați nicotina din organism?
Cele mai bune alimente care reduc efectele nocive ale fumatului, sunt următoarele:
Broccoli
Leguma este capabilă să umple golurile din necesarul de vitamina C și să accelereze metabolismul, precum și să protejeze plămânii de toxine. Broccoli conține deasemenea și gena NRF2, care protejează celulele pulmonare de substanțele nocive.
Morcovi
Odată cu fumatul regulat de țigări, conținutul de vitamine A și C din organism scade. Iar pentru a compensa carența acestor vitamine, este recomandat să consumați frecvent morcovi. Sunt îmbogățiți cu antioxidanți și betacaroten, acesta din urmă previne cancerul pulmonar și menține tonusul și elasticitatea pielii.
Spanac
Spanacul conține acid folic sau vitamina B9, care elimină nicotina din organism. în plus, conțin substanțe izotiocianați care pot inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.
Lămâi
În urma fumatului, substanțele nocive rămân în organism timp de 3 zile, dăunând celulelor pielii și porilor. Pentru a ajuta sistemul imunitar și pielea, este recomandat să se consume lămâie. Acidul citric sau vitamina C, care sunt conținute în ea, vor face față rapid poftelor nedorite de fumat.
Spirulina
Fumătorii de tutun ingeră cadmiu cu fiecare țigară fumată. Din fericire, spirulina funcționează ca un chelator, ceea ce înseamnă că se poate „lega” și ajută ca detoxifiant natural la îndepărtarea metalelor din corpul acestora.
Varza kale
Varza kale este o sursă naturală de izotiocianați și alți antioxidanți care contribuie la eliminarea nicotinei din organism.
Ghimbir
Ghimbirului crud poate ajuta orice fumător să reducă dependența de nicotină și, de asemenea, să scadă cantitatea de toxine din sânge produsă în urma consumului de nicotină.
Iarba de grâu
Nicotina, principala componentă a țigărilor, produce constricţia vaselor de sânge, iar pentru a îmbunătăți elasticitatea acestora, ar trebui oferit organismului o cantitate suficientă de vitamina E. Iar iarba de grâu furnizează cantități adecvate de vitamina E. De asemenea, aceasta poate reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare pe măsură ce corpul îmbătrânește.
Nuci
Nucile calmează stările nervoase și contribuie la ameliorarea stărilor de congestie pulmonară și tuse.
Ce remedii să folosiți dacă sunteți fumător?
2 dintre cele mai bune remedii naturale care reduc efectele nocive ale fumatului sunt următoarele:
Ulei esențial de mesteacăn
Baia cu ulei de mesteacăn și inhalațiile cu ulei curăță bronhiilor și saturează plămânii cu oxigen. Prin urmare, de cel puțin 1-2 ori pe săptămână ar trebui făcute băi cu acest ulei. În acest scop, se umple cada cu apă călduță și se adaugă câteva picături (între 5-7) de ulei esențial de mesteacăn și se face o baie timp de 10-15 minute.
Ulei esențial de rădăcină de angelică
Uleiul esențial de rădăcină de angelică este prețios pentru sistemul respirator, circulator, digestiv și imunitar. Protejează plămânii de efectele adverse ale fumatului. Cum se poate folosi uleiul esențial de angelică? Simplu, prin inhalații. Se pun 2 picături de ulei esențial pe un șervețel și se inhalează ușor.
Ce reguli trebuie să respectați dacă sunteți fumător?
Dacă obişnuiţi să fumaţi în fiecare zi, ar trebui să:
- Nu terminați de fumat o țigară până la capăt (cu cât fumați mai aproape de filtru, cu atât concentrația de substanțe nocive este mai mare).
- Nu fumați în grabă (fumul unei țigări fumată rapid conține mult mai multă nicotină, gudron și monoxid de carbon).
- Nu fumați în timp ce mergeți.
- Nu fumați dimineața și înainte de culcare (poate provoca insomnie și stres).
- Nu fumați în frig.
- Nu fumați în timp ce beți cafea sau ceai (gudronul de tutun se dizolvă în lichid și intră în esofag și stomac).
- Nu fumați pe stomacul gol.
- Mergeți la dentist o dată la șase luni pentru o curățare dentară.
- Faceți un duș rece dimineața, pentru a vă îmbunătăți circulația periferică deficitară.
- Îngrijiți frecvent fața pentru a face față cu substanțele conținute de fumul de țigară.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.