Home Tehnologie, Nou Cât timp trebuie să aștepți pentru a conecta un frigider la priză?
NouTehnologie

Cât timp trebuie să aștepți pentru a conecta un frigider la priză?

În momentul în care cumpărați un frigider, cu siguranță doriți să-l instalați rapid, pentru a vedea cât de bine îngheață. Dar, înainte de a instala acest aparat, trebuie să respectați anumite precauții. Ei bine, după cum știți deja, nu este recomandat să îl porniți imediat dacă a fost adus dintr-un alt loc sau dacă este complet nou. Dar cât timp trebuie să așteptați pentru a conecta un frigider la priză? În continuare, vă vom explica în detaliu.

De ce ar trebui să așteptați înainte de a porni frigiderul?

Când frigiderele sunt mutate dintr-un loc în altul, nu este indicat să le conectăm imediat, deoarece sunt concepute cu un lichid de răcire, care este agitat în timpul transferului, motiv pentru care trebuie să așteptăm ca acesta să scadă la nivelul său normal și astfel să funcționeze în stare optimă. Această recomandare este valabilă pentru toate mărcile de frigidere, însă cu toate acestea, timpul de așteptare poate varia în funcție de fiecare model în parte.

În aceste cazuri, înainte de a-l utiliza pentru prima dată prin introducerea alimentelor, puteți profita de timpul de așteptare necesar curățând interiorul frigiderului. Pentru aceasta, este recomandat să îl spălați cu ajutorul unei cârpe umezite cu apă și bicarbonat de sodiu. De asemenea, un alt mod de a profita de timpul de așteptare necesar este să-l așezați într-un spațiu corespunzător, fără niciun fel de înclinație, înghesuială, lumină directă a soarelui sau posibilitatea supraîncălzirii.

Cât timp trebuie să așteptați pentru a conecta frigiderul?

În ceea ce privește timpul de așteptare pentru a conecta frigiderul, acesta depinde de recomandările fiecărui producător. Cu toate acestea, atunci când frigiderele sunt transportate vertical, o parte din uleiul din moto-compresor poate intra în sistemul frigorific și trebuie să așteptați aproximativ 2 ore. De asemenea, atunci când fost transportat culcat, se recomandă să așteptați între 6 și 8 ore pentru a-l porni, deoarece va trebui să lăsați lichidul și gazul să se stabilizeze atunci când sunt așezate vertical. Mai mult, după această perioadă, trebuie să conectați frigiderul și trebuie să îl lăsați să funcționeze între 6 și 12 ore fără încărcare, astfel încât alimentele dvs. să fie apoi refrigerate corect.

În ceea ce privește temperaturile, frigiderul poate fi reglat de la + 2°C la + 8°C, recomandăm o temperatură de +4°C, deși în cazul congelatoarelor, acestea pot fi reglate de la -16°C la -24°C în acest din urmă caz, recomandarea noastră este să le ajustați la -18ºC.

Când să conectați frigiderele la priză în conformitate cu recomandările producătorilor?

Tot ce contează, este tipul și marca frigiderului, așa că, dacă aveți îndoieli cu privire la timpul conectării unui frigider la rețeaua cu energie electrică, trebuie pur și simplu să urmați instrucțiunile din pachet.

Acestea sunt recomandările cu privire la timpii de așteptare ale unor mărci:

  • Indesit, recomandă să așteptați cel puțin 3 ore
  • Whirlpool, recomandă să așteptați cel puțin 2 ore
  • Samsung, vă sfătuiește să așteptați 8 ore
  • LG, recomandă 1 oră de așteptare
  • Bosch, între 2 și 4 ore
  • Gorenje, cel puțin 2 ore
  • Albatros, cel puțin 2 ore
  • Daewoo, recomandă să așteptați 2 ore după livrare
  • Arctic, între 2 și 4 ore
Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!