Prea mulți bani sunt adesea cheltuiți pe activitățile de agrement și divertisment. Dar chiar și prin adoptarea unor măsuri minore poți economisi efectiv bani în fiecare lună. Cu sfaturile noastre de economisire, poți economisi sume majore într-an și, astfel, poți crește bugetul gospodăriei! În continuare, îți prezentăm 5 modalități prin care poți să îți reduci cheltuielile cu activitățile de agrement și divertisment.
Cum să reduci cheltuielile cu activitățile de agrement și divertisment?
Cheltuirea banilor pe vizionarea filmelor, emisiunilor TV, ieșiri în oraș, excursii și alte activități de petrecere agreabilă a timpului te poate costa o sumă surprinzător de mare în timp. Pentru mulți, acesta este unul dintre motivele principale pentru care muncesc atât de mult – ca să aibă bani să se distreze. În timp ce aceste tipuri de cheltuieli sunt o ușurare binevenită după o săptămână de muncă stresantă, însă din cauza anului dificil în care trăim, ar trebui să devii conștient de suma mare pe care o cheltuiești pe distracțiile de weekend și să încerci să o reduci drastic prin găsirea unui echilibru.
Modalități de reducere a cheltuielilor cu activitățile de agrement și divertisment:
1. Verifică-ți cheltuielile din ultima lună și stabilește-ți un buget
Pentru a economisi bani, trebuie mai întâi să știi pe ce anume îți cheltuiești banii. Verifică-ți extrasele de cont bancar și grupează-ți cheltuielile din ultima lună pe categorii. S-ar putea să rămâi surprins de sumele pe care le aloci pentru anumite activități. De exemplu, grădini zoologice, parcuri de distracție, cluburi de agrement și evenimente/filme/show/musical etc. După, îți vei putea stabili un buget realist pentru activitățile distractive, de fapt îți poți seta o limită pentru suma pe care intenționezi să o cheltuiești pentru agrement în fiecare lună. Dacă nu îți stabilești un buget și nu te limitezi, poți cheltui cu ușurință prea mult pe agrement și divertisment. Cu alte cuvinte, fără alocarea unui buget – fără limite și control.
2. Înlocuiește o activitate cu una mai ieftină
Dacă îți place să mergi pe stadioane, dar trebuie să scazi costurile, poți alege să vezi meciurile echipei tale favorite la TV. Cumpără semințe și bere și bucură-te de performanțele echipei tale preferate.
Dacă, în schimb, preferi să mergi la muzeu sau la teatru, verifică agenda culturală a instituției tale. Cu siguranță vei găsi activități gratuite la care poți participa în loc să cheltuiești pe bilete scumpe. Căută alternative cu cost zero și alege să mergi în locuri accesibile la preț.
Când vine vorba de luat masa, în loc să mergi doar într-un restaurant sau club pentru a lua cina cu prietenii, invită-i la o petrecere acasă. Cere-i să aducă ceva cu ei și costul alimentelor va deveni foarte, foarte mic, nu doar pentru tine, ci și pentru toți cei implicați.
3. Călătorește cu buget redus
A nu călători și a te uita la televizor este cea mai eficientă modalitate de a evita cheltuielile, dar îți poate cauza mai mult stres. Dacă plănuiești o călătorie, caută pachete turistice ieftine pe care nu le-ai luat în considerare până acum. Și poate părea evident, dar dacă vei petrece cea mai mare parte a timpului departe, iar camera o vei folosi doar pentru dormit și baie, poți opta pentru locuri ieftine de 1 sau 2 stele. De asemenea, pentru economisi banii pe cazare, nu ar fi o idee rea să faci camping.
4. Închiriază jocuri video în loc să le cumperi
Nu trebuie să cheltuiești toate economiile pentru a obține cea mai recentă versiune a unui joc; poți alege un serviciu de închiriere de jocuri video pentru a te juca la un preț redus. Această opțiune este ideală în special dacă ai tendința de a nu rejuca jocurile pe care le-ai jucat deja și dorești să eviți revânzarea jocului la o sumă mai mică decât prețul său de achiziție.
Unele servicii oferă jocuri pentru o taxă zilnică minimă, în timp ce altele funcționează pe un model de abonament lunar, precum serviciile de streaming de filme. Un alt sfat, ar fi să încerci gratuit jocuri pentru o lună sau două, jucând tot ce îți dorești și după să te dezabonezi.
5. Caută promoții
Unele muzee, centre de recreere și alte atracții publice organizează zile comunitare cu cupoane de reduceri în fiecare an. Alte locuri (cum ar fi piscine, piste de bowling, baruri sau restaurante) au „happy hours” unde prețurile lor sunt reduse zilnic sau săptămânal pentru timpul alocat. Fii cu ochii pe locurile pe care le frecventezi des și întreabă despre oportunitățile viitoare de promoții.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.