Home Nou Cum să ții pisicile departe de mașină?
Nou

Cum să ții pisicile departe de mașină?

Urmareste-ne pe Google News

Nu toți suntem fericiții posesori ai unui garaj sau parcări subterane, ceea ce înseamnă că trebuie să ne parcăm mașinile direct în spații deschise, indiferent de condițiile meteorologice și anotimpuri. Drept urmare, auto-vehicule noastre devin un refugiu pentru pisici care, pur și simplu, stau la umbră sau se încălzesc pe capotă, riscând să găsim amprente, murdăriișizgârieturi aproape peste tot, așa că trebuie să prevenim și să încercăm să le împiedicăm să facă acest lucru, ținând-le la distanță. Așa că haideți să vedem cum să scăpăm de pisicile din jurul mașinii, pas cu pas.

Cum să ținem pisica departe de mașină: trucuri simple și practice

Dacă vrem să ținem la distanță pisicile de mașina noastră, fără a le răni, putem apela la diverse metode și trucuri care sunt destul de eficiente în acest sens. Iată care sunt aceste trucuri, care ne scapă de pisicile din jurul mașinii noastre!

Piper, ardei iute și muștar

Piperul sau alte condimente iuți sunt foarte neplăcute pentru nasul unei pisici: cu toate acestea, pentru o eficacitate maximă, va trebuie să utilizăm piper negru proaspăt măcinat sau unul ținut în piperniță. Tot ce trebuie să facem în acest sens, este să-l presarăm în jurul mașinii, sau pe capotă. Singurul dezavantaj: mirosul de piper nu persistă în timp, prin urmare, pentru a le ține la distanță permanent este necesar să efectuăm o aplicare regulată. De asemenea, putem dilua 2 linguri de ardei iute proaspăt zdrobit într-o cană de apă fierbinte, lăsând lichidul să se odihnească, apoi amestecându-l bine și filtrându-l ulterior. Vom pulveriza această soluție pe mașină folosind o sticlă cu spray pulverizator.

De asemenea, muștarul este un excelent repelent împotriva pisicilor: pur și simplu, diluăm câteva linguri din acesta în apă și aplicăm acest amestec dedesubtul mașinii sau deasupra acesteia. Putem folosi un spray pentru a presăra repelentul peste tot și repeta operația la fiecare 2 zile.

Condimente și ierburi

Unele mirosuri tind să respingă pisicile, cel puțin anumite rase, așa că merită să testăm și această metodă. Acestea sunt condimente și ierburi precum lămâie, scorțișoară, rozmarin, lavandă, citronela. În acest caz, putem folosi direct uleiurile esențiale din aceste produse, aplicându-le de exemplu pe roțile mașinii, sau punând un odorizant în interiorul mașinii. O altă variantă este să impregnăm o bucată de hârtie în ulei esențial și să o așezăm pe mașină, sau să aplicăm uleiul chiar sub capotă, în timp ce mașina este parcată.

Aparate cu ultrasunete

Aparatelecu ultrasunete sunt, de asemenea, o soluție excelentă pentru prezența nedorită a felinei pe mașină. Aceste dispozitive electronice au puterea de a detecta mișcările sale și de a scoate un sunetinsuportabil pentru urechea pisicii, forțând animalul să plece. Cu toate acestea, este important să oprim dispozitivul din mașină, deoarece utilizarea prelungită a ultrasunetelor ne poate dăuna grav: ultrasunetele emise în timpul condusului pot provoca dureri de cap, stare de rău sau greață.

Prelată

Dacă nu avem propriul garaj sau loc de parcare, ne putem proteja mașina de zgârieturile pisicilor cu o prelată. În plus, o vom proteja de polenul lipicios, gheață, zăpadă și praf. Totuși, trebuie să ne asigurăm că fixăm bine prelata, astfel încât să nu se desprindă sau animalele să se poată ascunde sub ea.

Folie de aluminiu

O altă metodă bună de a speria pisica de pe acoperișul mașinii, este să instalăm o folie de aluminiu în jurul mașinii. Deoarece pisicilor nu le place trosnitul foliei și obiectele care reflectă lumină, nu se vor mai cocoța pe plafonul mașinii noastre.

Repelent spray sau pulbere

Produsele repelente vândute în farmaciile specializate și magazinele de animale de companie vor speria animalele care se încălzesc sau adăpostesc pe mașină sau dedesubtul acesteia. Cele mai multe dintre aceste soluții cu ingrediente chimice sau naturale nu dăunează animalelor, dar au un dezavantaj semnificativ – trebuie să le folosim frecvent.

Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!