Home Diverse, Nou Cum să faci glazură fără zahăr pudră?
DiverseNou

Cum să faci glazură fără zahăr pudră?

Pentru a face o glazură pentru decorarea unui tort sau a unor diverse tipuri de prăjituri, în care ingredientul principal este zahărul pudră, nu trebuie să fim un bucătar de top. Dar ce ne facem când nu avem zahăr pudră în casă, sau din motive de sănătate trebuie să evităm acest ingredient? În acest caz, există rețete speciale de glazură care ne vin în ajutor. În cele ce urmează, vom prezenta 2 dintre aceste rețete pentru a face glazură fără zahăr pudră, într-un mod simplu și rapid.

Glazură fără zahăr pudră

Dacă dorim să terminăm tortul cu glazură, dar nu avem zahăr pudră… există multe rețete alternative. Vom avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 240 mililitri de lapte de 1,5% grăsime
  • 400 de grame de zahăr
  • 2 lingură / 20 g de suc de lămâie

Mod de preparare:

1. Pentru glazura fără zahar pudră, pur si simplu se fierb laptele și sucul de lămâie într-o cratiță, se adaugă zahărul și se amestecă cu telul, până se dizolvă zaharul, și se formează un amestec cremos.

2. Se lăsă să se răcească și gata, torturile, prăjiturile, brioșele etc. noastre pot fi unse cu această glazură fără zahăr pudră!


Glazură fără zahăr pudră, potrivită pentru diabetici

Pe de altă parte, dacă suntem interesați foarte mult să pregătim o rețetă de tort pentru unul dintre apropiații noștri, care este diabetic, și dorim să o facem cât mai sănătoasă pentru acesta, putem să înlocuim zahărul pudră cu îndulcitori. Vom avea nevoie următoarele ingrediente:

  • 60gr de lapte praf
  • 20-30gr de stevia granulată sau 35-40gr sucraloză pudră
  • 3 linguri de amidon de porumb

Mod de preparare:

1. Se adaugă stevia în mașina de tocat, și se tocă până devine foarte foarte fină.

2. Într-un bol, se amestecă bine laptele praf și îndulcitorul.

3. Odată ce totul este amestecat, se cerne de trei ori pentru a fi foarte fină.

4. Se adaugă puțin câte puțin lichidul ales (lapte, apă etc.) până capătă consistența dorita. Nu trebuie să fie foarte lichid, precum un jeleu mai moale, sau mai tare.

5. Se întinde pe prăjituri pe post de decor și se servesc după gust. Se întărește destul de repede.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!