Melasa organică, mierea neagră sau mierea pură din trestie are multe proprietăți benefice pentru organism. Iar, după ce s-a demonstrat că ajută la dispariția și vindecarea ulcerelor, există motive întemeiate să credem că potasiul din acest produs previne sau vindecă glandele prostatei la bărbații și elimină calculii biliari. Prin urmare, dacă suferiți de dureri mari la urinare din cauza problemelor vezicii urinare, nu trebuie neapărat să mergeți la spital, ci să consumați acest produs pe post de remediu. În cele ce urmează, vă învățăm cum puteți trata prostata cu ajutorul acestei melase sau miere din trestie de zahăr.
Melasă sau miere neagră din trestie de zahăr: descriere
Este un compus derivat din trestie de zahăr cu proprietăți de îndulcire, furnizează substanțe nutritive precum carbohidrați, vitamina B6 și minerale precum magneziu, calciu, cupru, fier și potasiu. Această melasă sau miere se obține din trestia de zahăr prin măcinarea sa folosind role sau ciocane care o stoarce puternic, obținându-se un suc care este apoi gătit la foc direct pentru a evapora apa și a o face concentrată.
Când regele persan Darius a descoperit trestia de zahăr, în expediția sa în India, s-a minunat de „această trestie care dă miere fără ajutorul albinelor”. Și până în acel moment nu era cunoscut alt îndulcitor decât mierea.
Conform studiilor, odată amestecată cu apă și băută, melasa este molificativă și indicată pentru stomac, pentru bolile vezicii urinare și a rinichilor și, pusă în ochi, rezolvă toate acele lucruri care afectează vederea.
De asemenea, cu cât melasa sau mierea din trestie este mai întunecată, cu atât va avea mai multă aromă și nutrienți. Trebuie spus că, mierea din trestie de zahăr sau melasa nu provoacă obezitate sau carii dentare. Mamele ar trebui să înlocuiască consumul de zahăr de uz casnic cu zahăr integral sau sirop de trestie.
Melasă compoziție:
- Calorii: 215g
- Carbohidrați: 55 g
- Proteine: 0,1 g
- Niacină: 2 mg
- Biotină: 9 g
- Acid folic: 1 mg
- Acid pantoteic: 0,5 mg
- Fosfor: 85 mg
- Calciu: 385 mg
- Fier: 156 mg
- Vitamina B6: 0,2 g
- Vitamina B12: 0,27 g
- Vitamina B1: 0,1 g
- Vitamina B2: 0,2 g
Melasă: proprietăți și beneficii
Melasa are atât de multe proprietăți benefice încât nu este utilizată doar pentru vindecarea glandelor prostatei și pentru eliminarea calculilor biliari, ci și pentru a atenua mai multe multe afecțiuni din organism, cum ar fi:
- Reduce durerilor reumatice
- Lupta împotriva bolilor de inimă
- Îmbunătățește sindromul oboselii cronice
- Îmbunătățește starea de depresie, deoarece îmbunătățește starea de spirit
- Îmbunătățește anxietatea și nervozitatea
- Elimină durerile de artrită
- Previne formarea tumorilor
- Previne constipația, deoarece ajută la producerea scaunelor moi, apoase
- Asigură o creștere mai bună a părului și îi conferă mai mult strălucire
- Reduce palpitațiile
- Previne stările de anemie, deoarece crește nivelul de energie din organism
- Ameliorează acneea
- Îmbunătățește pielea feței, făcând-o mai clară
Melasă pentru vindecarea prostatei: administrare
Pentru a trata prostata, se recomandă să luați o lingură de melasă pe stomacul gol, timp de 30 de zile și să mestecați mult pătrunjel. Alte probleme ale vezicii urinare au un efect pozitiv în terapia cu melasă, împreună cu aportul crescut de suc de pătrunjel. Luați acest preparat la șapte dimineața, odihniți-vă trei și continuați încă 30 de zile. Repetați aceeași terapie la șase după-amiaza pentru a accelera recuperarea.
Consumați și cu o jumătate de oră înainte de fiecare masă, bere din porumb îndulcită cu o lingură de miere din trestie de zahăr. Amintiți-vă că chicha (berea) nu trebuie fermentată.
Se recomandă să beți infuzie din plante medicinale, cum ar fi piper aduncum, desmodium adscendens și achiote, pentru a reduce inflamația prostatei. Nu uitați să nu mai consumați lichide după șase după-amiaza.
De asemenea, în ceea ce privește problemele cauzate de calculii biliari, există un tratament și pentru aceștia care constă în administrarea melasei în forma prescrisă plus 3 până la 4 lingurițe de ulei de măsline pe zi.